İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürü Şafak Başa, son bir yıldır özellikle Avrupa Yakası'nın büyük bir kuraklık tehdidi altında olduğunu belirterek, bölge halkından su tasarrufu kampanyalarına destek vermelerini ve suyun daha bilinçli bir şekilde kullanılmasını istedi.
Şafak Başa, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Silivri Atıksu ve Yağmursuyu Yatırımları" programında yaptığı konuşmada, ilçedeki atık su ve yağmur suyu altyapısının eksikliklerini gidererek çevre koruma projeleri gerçekleştirdiklerini vurguladı.

187 KİLOMETRE ATIK SU ALTYAPISI İNŞA EDİLDİ

Özellikle yeni yerleşim bölgelerinde atık su ve yağmur suyu altyapısına olan ihtiyaca dikkat çeken Başa, mevcut bölgelerde ise fosseptik sistemlerinin kullanımının devam ettiğini belirtti. Bu bağlamda gerçekleştirdikleri çalışmalarla 187 kilometreden fazla atık su altyapısını tamamladıklarını dile getirdi.
Başa, bu çabalar sonucunda fosseptik kullanımını tamamen sonlandıramadıklarını, ancak önemli ölçüde azalttıklarını ve karışık sistem çalışan hatları ayrıştırarak su baskınlarının önlendiğini ifade etti.

AVRUPA YAKASI CİDDİ KURAKLIK TEHDİDİ ALTINDA

Şafak Başa, konuşmasında iklim krizi ve kuraklık konularına da değinerek, "Son bir yıldır iklim açısından zorlu bir dönem geçiriyoruz. Özellikle Avrupa Yakası, ciddi bir kuraklık tehdidi altında." dedi. Başa, vatandaşları susuz bırakmamak için ellerinden gelen tüm tedbirleri aldıklarını vurguladı.
Avrupa Yakası'ndaki barajların doluluk oranının Anadolu Yakası'na göre daha düşük olduğuna işaret eden Başa, "Avrupa Yakası'ndaki vatandaşlarımızdan su tasarrufu kampanyalarına destek vermelerini, suyun daha dikkatli kullanılmasını ve zorlu süreçte İSKİ'ye yardımcı olmalarını istirham ediyorum." şeklinde konuştu.
İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar da Silivri'de gerçekleştirilen hizmetlerin önemine değindi.
Bu kritik dönemde su kaynaklarının verimli ve akılcı bir şekilde kullanılmasının büyük önem taşıdığına dikkat çeken Başa, vatandaşların su tasarrufu konusundaki duyarlılığının ve işbirliğinin büyük bir fark yaratabileceğini vurgulayarak, "Birlikte hareket ederek kuraklık tehdidiyle daha etkili bir şekilde mücadele edebiliriz." dedi.

Hatay'da denizde hortum görüldü Hatay'da denizde hortum görüldü
Editör: Haber Merkezi