Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'ndaki çalışmaların sona geldiğini ve hattın İstanbul'un ulaşım ağına önemli bir katkı sağlayacağını belirtti.

Uraloğlu'nun açıklamalarına göre, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı, Kayaşehir ile Bakırköy İDO arasında 39 dakika, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-İncirli kesiminde 31 dakika, Kayaşehir-Kirazlı hattında 27 dakika, Metrokent-Özgürlük Meydanı kesiminde ise 30 dakikada seyahat imkanı sunacak. Bu hattın 8,4 kilometre uzunluğunda olduğu ve 7 istasyondan oluştuğu belirtiliyor. Metro, 80 kilometre hızla hareket ederek yaklaşık 1 milyon yolcu taşıyacak.

Tekirdağ'daki Patlamada Yaralanan Özgür Ateş İstanbul'da Hayatını Kaybetti Tekirdağ'daki Patlamada Yaralanan Özgür Ateş İstanbul'da Hayatını Kaybetti

Uraloğlu, yapılan çalışmalar hakkında detayları paylaşarak, 16,9 kilometrelik tünel kazısını ve toplam 17 kilometrelik demir yolu ray montajını tamamladıklarını ifade etti. Ayrıca, 105 bin metrekare kapalı alanın inşasının da sona erdiğini dile getirdi.

Bakan Uraloğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nın İstanbul'a yeni bir raylı sistem kazandıracağını ve İstanbulluların hizmetine sunmaya hazırlandıklarını vurgulayarak, şunları ekledi: "İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nın Gayrettepe-Kağıthane bağlantısı ve Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi'nin ardından İstanbul'a yeni bir raylı sistem hattı kazandırıyoruz. Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı ile İstanbul'un ulaşım ağına güç katacağız. Projemizi çok kısa zaman içinde hizmete açarak İstanbul'a yeni bir metro hattı daha kazandırmanın mutluluğunu yaşayacağız."

Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nın Özgürlük Meydanı, İncirli, Haznedar, İlkyuva, Yıldıztepe, Molla Gürani ve Kirazlı istasyonlarından oluştuğu bilgisi verilirken, hattın Kirazlı İstasyonu'nda Başakşehir-Kirazlı Hattı'yla, İncirli İstasyonu'nda metrobüs ve Aksaray-Atatürk Havalimanı Metro Hattı'yla, Özgürlük Meydanı İstasyonu'nda Marmaray'la, Bakırköy İstasyonu'nda ise İDO deniz otobüsleri ile entegre olacağı ifade edildi.

Kaynak: Karar