Kobani Davası'nın Kararı 16 Mayıs Perşembe Günü Bekleniyor Kobani Davası'nın Kararı 16 Mayıs Perşembe Günü Bekleniyor

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala partilere istifalar gelmeye devam ediyor. İYİ Parti'den bir istifa haberi daha geldi. İYİ Parti'nin eğitim politikaları alanındaki çalışmalarına katılan Prof. Dr. Esergül Balcı, partisinden istifa ettiğini açıklayarak, şunları söyledi: "Partide politikalar oluşturulur ve kuruluş kapsamı dışında kararlar alınır ve uygulanır."

İYİ Parti'nin bir sonraki yerel seçimlere "özgür ve bağımsız" katılımı garanti edeceğini açıklamasının ardından istifalar devam ediyor.

Son olarak İYİ partisinin kurucu yönetim kurulu üyesi ve Ankara eski il başkanı Mesut Özarslan dün istifa etti.

Öğretmen. Dr. Esergül Balcı da bugün İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu. Balcı "mezhep raporu"nu üniversitede çalışırken hazırladı.

"Partide kuruluş amacı dışında politikalar üretiliyor, kararlar alınıyor ve uygulanıyor" diyen Prof. Dr. Balcı, İYİ Parti'den istifasına ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün geldiğimiz aşamada partide kuruluş amacı dışında politikalar üretiliyor, kararlar alınıyor ve uygulanıyor. Türkiye artık aydınlıkla karanlık arasındaki uçurumun kenarında duruyor. Bu nedenle ülkemizin çelişkili politikalara ve “kaybet-kaybet” yaklaşımlarına tahammülü olamaz. Hayatını Cumhuriyete ve Devrimlere adamış bir "cumhuriyetçi kadın" olarak siyasi, sosyal vb. alanlarda aynı ilkelere bağlı kalarak çalıştı. Mesleğimi sürdürmeye kararlıyım. Bu ilkelerin gerçekleşmesini engelliyor gibi görünen bir siyasi yapıya ve anlaşmaya katılmam mümkün değildir. Bu bağlamda partiye katkı sağlama hedefimin gerçekleşmeyeceğini ve buna izin verilmeyeceğini de fark ettim. Bu nedenlerden dolayı İYİ Parti'den istifamı kamuoyuyla paylaşmak istiyorum.''

Öte yandan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in önceki gün istifasına ilişkin açıklaması: "Partimize operasyon var, savaş ilanını kabul ediyorum!" Açıklama dikkat çekti.

Kaynak: KARAR