İYİ Parti'nin TBMM grup toplantısında Meral Akşener tarafından rozetle Seydikemer belediye başkanlığına aday ilan edilen Harun Sağır, adaylığından çekildiğini duyurdu.

Konuya ilişkin yazılı açıklamada Sağır, şunları söyledi: "Yaklaşık 3 aydır Seydikemer'de belediye başkan adayı olarak çalışıyorum. Bu süreç Kasım 2023'te İYİ Parti'nin ilçe başkanları, CHP, DEVA ve SP'nin iş birliğiyle başladı. . İlçe başkanları, ilçede yerel seçimler için uzun süredir ittifak halinde çalıştıklarını belirterek, bana Seydikemer İttifakı'nın adayı olmamı teklif etti.

Seçimlere ittifakla katılmak şartıyla aday olacağımı söyledim ve İYİ partiden Seydikemer belediye başkanlığına aday oldum. Seçimlere cumhurbaşkanı adayı olarak katılma ve başka aday göstermeme taahhüdü verildi.

Özgür Özel Sinan Ateş davası hakkında konuştu: Artık mızrak çuvala sığmıyor Özgür Özel Sinan Ateş davası hakkında konuştu: Artık mızrak çuvala sığmıyor

Ancak içinde bulunduğumuz dönemde Seydikemer'de kurulan ittifak, ana ittifak ortağı CHP'nin aday göstermesiyle bozuldu ve ortaya siyasi açıdan karmaşık bir süreç çıktı. Cumhurbaşkanlığı düzeyindeki siyasi partilerin olumsuz tutum ve davranışları bu kafa karıştırıcı sürecin şekillenmesinde etkili oldu ve ne yazık ki Seydikemer İttifakı'nı ileriye taşımak imkansız oldu. “Seydikemer belediye başkanlığı adaylığından çekiliyorum” dedi.

Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanlığından istifa ederek göreve aday olan Harun Sağır, İYİ Parti, DEVA Partisi ve CHP ilçe başkanları düzeyinde yapılan anlaşmanın protokolünü de paylaştı.

Kaynak: HABER GLOBAL