İYİ Parti'ye istifasını veren Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, bugün AK Parti'ye katıldı. Hatipoğlu'nun rozetini Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, MKYK toplantısında takdim ettim. 

CHP İLE İTTİFAKA KARŞI ÇIKMIŞTI

Dervişoğlu, Bahçeli'nin 'İhanet' Sözüne Yanıt :  Kişilerle Olan Hukukumu Beyanlarına Bakarak Oluşturmuyorum Dervişoğlu, Bahçeli'nin 'İhanet' Sözüne Yanıt : Kişilerle Olan Hukukumu Beyanlarına Bakarak Oluşturmuyorum

2023'ün Eylül ayında yapılan açıklamalarda, CHP ile ittifaka tepkisini gösteren Hatipoğlu, "Ama tabii ki bir sağ parti ile belirli prensiplerde ittifak yapabiliriz. AK Parti, Saadet Partisi, MHP olabilir" dedi. 

Hatipoğlu, CHP'yle ittifakın partisine de zarar verdiğini söylemiş, bu sözleriyle parti içinden bazı kesimlerce tepkiyle karşılanmıştı. 

Diğer yandan Hatipoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olabileceğini de belirtmişti. Hatipoğlu, bu açıklamaların ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile aralarında görüş ayrılığı yaşadı. Bu durumu da belirten Hatipoğlu, 2 Kasım tarihinde yaptığı açıklamada İYİ Parti'den istifa ettiğini bildirmişti. (haber7)

Editör: Haber Merkezi