İstanbul'un Kağıthane İlçesi Yahya Kemal Mahallesi Okul Caddesi üzerindeki 7 katlı binada saat 04.30 sıralarında bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Binanın çatısından başlayan yangın, bitişikteki biri 3, diğeri 4 katlı iki binanın çatılarına da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi müdahale etti. İtfaiye ekipleri olay yerine müdahale ederken, polis ekipleri de güvenlik önlemi aldı. Sağlık ekipleri de bölgede hazırlandı.

FETÖ üyeleri gözaltına alındı FETÖ üyeleri gözaltına alındı



'TAVANA ATEŞ PARÇALARI DÜŞÜYOR'

Yangının yayıldığı 3 katlı binada mahsur kalan 1 kişiyi itfaiye ekipleri kurtarırken, 4 katlı binanın balkonunda da 3 kişi mahsur kaldı. Kısa süre sonra itfaiye ekipleri mahsur kalan 3 kişiyi kurtardı. Yangına birçok ilçeden takviye itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangın, itfaiye ekiplerinin 2 saatlik müdahalesinin ardından söndürülmesine rağmen 3 binada büyük hasar oluştu.

Bölge sakinlerinden Aykut Karakuş, "Burada oturuyorduk. Üst kattan ses duymaya başladık. Aniden çatıya ateş parçalarının düştüğünü gördük. Daha sonra dışarı çıktığımızda ahşap zeminin yandığını gördük. Daha sonra itfaiye ekiplerine haber verdik. Bu sırada yangın yanlara ve arkaya yayıldı. Arkadaşımız sıkıştı. İtfaiyeciler onu kurtardı. Kurbanımız yok. Bazı maddi kayıplarımız var” dedi.

Kaynak: karar