Hava sıcaklıklarının git gide düşmesinin sonrasında, senenin ilk karının yağacağı ve sıcaklıkların 10 derece birden düşeceği tarih de belli oldu.

VORTEKS ETKİSİNİ GÖSTERECEK

Meteoroloji uzmanları, bu sene kış ayının tüm Türkiye'de oldukça sert ve yoğun geçeceğini belirtiyor. Özellikle İstanbul gibi şehirlerde, geçen yıl olduğu gibi bu sene de vorteks kar fırtınasının etkili olması tahmin ediliyor.

Vorteks, etkili olduğu bölgelerde kısa süre içinde yoğun yağış ve kuvvetli fırtına oluşturan soğuk hava dalgasıdır. Vorteks, etkili olduğu bölgede kısa süre içinde kuvvetli yağış bırakarak, ani fırtınalara sebep olur.

MARMARA VE KARADENİZ'DE ETKİSİ ARTACAK

Vorteks kar fırtınası, kutuplardan gelen soğuk havadan dolayı Karadeniz üzerinden nem alarak yoğun kar yağışına sebep olabilir. Bu da, başta İstanbul olacak şekilde Marmara ve Karadeniz bölgesinde yaşamı negatif etkileyebilir.

Seçil Erzan Hakkında Yeni İddianame: Mağdur Sayısı 26'ya İstenen Ceza 275 Yıla Yükseldi Seçil Erzan Hakkında Yeni İddianame: Mağdur Sayısı 26'ya İstenen Ceza 275 Yıla Yükseldi

KAR YAĞIŞI İÇİN TARİH BELLİ OLDU

İstanbul'da bu sene ilk karın Kasım ayının ikinci haftası itibariyle etkili olması bekleniyor. İstanbul'un yanı sıra; Ankara, Bursa, Sakarya, Gaziantep, Eskişehir, Ordu ve Bolu gibi illerde de Kasım'ın 15'inden sonra kar yağışı bekleniyor. (karar)

Editör: Haber Merkezi