Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) aylık olarak yayımladığı doğalgaz sektör raporu AKP’nin seçim öncesi “Karadeniz Doğalgazı Devreye Alma Töreni” olarak sunduğu etkinliğin yapıldığı Nisan 2023 döneminde doğalgaz üretiminin toplamda yüzde 1’i bile bulmadığını ortaya çıkardı. Raporda, Nisan 2023 döneminde Türkiye’deki doğalgaz arzının yüzde 0,92’nin yerli üretim olduğu, yüzde 99,08’inin ise ithalat olduğu bilgisine yer verildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, iktidarın seçimden önce “Karadeniz Doğalgazı Devreye Alma Töreni” başlığıyla gösterişli bir törenle seçim propagandası yaptığını anımsatarak, “Resmi verilere göre Nisan 2023’te Türkiye’de doğalgaz üretimi toplam tüketimin yüzde 1’ine bile denk gelmiyor. İktidar tamamen algı siyasetiyle vatandaşımızı kandırdı” değerlendirmesinde bulundu.

CHP’li Akın, seçim döneminde iktidarın Karadeniz doğalgazını adeta propaganda malzemesi olarak kullanıldığına dikkat çekti. Akın, 20 Nisan’da Zonguldak’ta gerçekleştirilen gösterişli törende Karadeniz doğalgazının devreye alındığı algısının yaratıldığını, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Cumhur İttifakını oluşturan siyasi parti liderlerinin de törende yer aldığını anımsattı. Akın, “Seçim döneminde yapılan bu şaşaalı törene ‘Karadeniz Doğalgazı Devreye Alma Töreni’ adıyla kamuoyuna duyurdular. Tamamen algı siyasetiyle vatandaşımızı kandırdılar” açıklamasında bulundu.

Denizli'de Elektrikli Isıtıcı Yangınında Bir Kişi Hayatını Kaybetti Denizli'de Elektrikli Isıtıcı Yangınında Bir Kişi Hayatını Kaybetti

FATURASI HAZİNE’DEN

CHP’li Akın, AKP iktidarının seçim öncesi nisan ve mayıs aylarında konut tüketiminde doğalgazı bedava yaptığını ancak bunun tamamen ithal edilen doğalgazdan karşılandığının bir kez daha ortaya çıktığına işaret etti. CHP’li Akın, “İktidarın Karadeniz doğalgazını devreye alındığı algısını resmi raporlar da yalanlıyor. Seçim döneminde verilen doğalgazın ithal edilen doğalgazdan karşılandığı anlaşılıyor. Bunun faturası da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden karşılanacak. Buna göre, bu seçim döneminde verilen bedava doğalgazın faturası Hazine’den yani milletin parasından karşılanacak” değerlendirmesinde bulundu.(halk)

Editör: Haber Merkezi