Katar: Ateşkesi İki Gün Daha Uzatıldı

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Gazze'deki ateşkesin iki gün daha uzatıldığını açıkladı. Hamas, Katar ve Mısır ile yapılan müzakereler sonucunda, Gazze'de devam eden ateşkesin süresinin 2 gün daha uzatılmasına karar verildiğini duyurdu.

King of Twang'ın gitaristi Duane Eddy yaşamını yitirdi King of Twang'ın gitaristi Duane Eddy yaşamını yitirdi

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Hamas ile İsrail arasındaki ateşkesin 2 gün süreyle uzatıldığına dair anlaşmaya varıldığını belirtti. Bu uzatmanın, taraflar arasındaki arabuluculuk çalışmalarının bir sonucu olduğu ifade edildi.

Hamas da kendi Telegram hesabından bir açıklama yaparak, Katar ve Mısır'la yapılan görüşmeler sonucunda ateşkesin 2 gün daha uzatılması konusunda anlaşmaya varıldığını doğruladı.

Bu ateşkes, daha önce Hamas ile İsrail arasında varılan anlaşma çerçevesinde gerçekleşmiş ve esir takasıyla ilgili müzakereleri içermişti. İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinli mahkumun serbest bırakılması karşılığında Hamas'ın elindeki 50 İsrailli esirin salıverilmesi öngörülmüştü.

Gazze'deki ateşkes, bölgedeki tansiyonu düşürmeyi amaçlayan uluslararası çabaların bir parçası olarak görülüyor. Taraflar arasındaki bu geçici ateşkes, bölgede daha kalıcı bir çözüm arayışının bir parçası olarak izlenmeye devam ediyor.(BBC)

Editör: Haber Merkezi