Brezilya'nın Rio Grande do Sul Eyaletinde Şiddetli Yağışlar Sel Felaketine Yol Açtı: 8 Ölü, 21 Kişi Kayıp Brezilya'nın Rio Grande do Sul Eyaletinde Şiddetli Yağışlar Sel Felaketine Yol Açtı: 8 Ölü, 21 Kişi Kayıp

Katar, İsrail-Hamas Ateşkesinin Uzatılması İçin Müzakerelere Devam Ediyor

Katar Uluslararası İşbirliğinden Sorumlu Devlet Bakanı Lulva binti Raşid el-Hatır, İsrail ve Hamas arasındaki ateşkesin yarın sona ereceğini belirtti. Hatır, insani yardımların ve ateşkesin uzatılması amacıyla BM ve Mısır ile koordinasyon ve lojistik düzeyde görüşmelerin devam ettiğini açıkladı.

Geçici olarak duran Gazze'ye yönelik saldırıları durdurma, esir takası ve insani yardımı mümkün kılacak olan 4 günlük ateşkes anlaşmasının süresinin sona ermesine yönelik müzakerelerin devam ettiğini ifade eden Hatır, yardım girişlerindeki iyileşmeye rağmen lojistik sorunlar, farklı ülkelerden gelen yardımlar, teftiş noktalarının fazlalığı ve İsrail'in getirdiği engellerin hala sorun oluşturduğunu belirtti.

Hatır ayrıca, yardım girişlerindeki lojistik zorluklar ve yardım tırlarına getirilen kısıtlamalar nedeniyle çok fazla yardımı bir seferde göndermenin pratik olmadığını vurgulayarak, özellikle tıbbi yardımlarda malzemelerin bozulma riskine dikkat çekti. Bağışçı ülkelerle sürekli iletişim halinde olduklarını ve gerektiğinde yardıma hazır olduklarını belirtti.(Karar)

Editör: Haber Merkezi