Kemal Kılıçdaroğlu, Yargıtay'ın Gezi Parkı kararına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Yargıtay, bir demokrasi mücadelesi olan Gezi Parkı Direnişinin, talimatla “suç” gösterilmesi utancına ortaklık etmiştir. Bu sesi hiçbir güç kısamaz! Bu karar büyük bir utançtır." diyerek tepkisini gösterdi.

Bursa'da Kanlı Kavga: 2 Kardeş Hayatını Kaybetti Bursa'da Kanlı Kavga: 2 Kardeş Hayatını Kaybetti

Yargıtayın 3. Ceza Dairesi, Gezi Parkı davasında kararını açıklamış ve Osman Kavala'ya Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ile Türkiye İşçi Partisinden (TİP) milletvekili seçilen Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater Utku'ya verilen 18'er yıl hapis cezalarını onamıştı. Yargıtay'ın Gezi Parkı kararına CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan tepki geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, "Yargıtay, bir demokrasi mücadelesi olan Gezi Parkı Direnişinin, talimatla “suç” gösterilmesi utancına ortaklık etmiştir. Bu sesi hiçbir güç kısamaz! Bu karar büyük bir utançtır." ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun paylaşımı şöyle;

"Yargıtay, bir demokrasi mücadelesi olan Gezi Parkı Direnişinin, talimatla “suç” gösterilmesi utancına ortaklık etmiştir. Unutulmamalıdır ki; Gezi direnişi, demokrasi tarihimizde özgürlüğü haykıran gençlerin gür sesidir. Bu sesi hiçbir güç kısamaz! Bu karar büyük bir utançtır!" (Karar)

Editör: Haber Merkezi