Rus istihbarat servisi FSB, gözaltılara dair yaptığı açıklamalarda, zanlılardan beşinin Rus, diğerlerinin ise Ukraynalı ve Ermeni olduğunu belirtti.

Brezilya'da sel felaketi: 39 kişi yaşamını yitirdi, 68 kişi kayıp! Brezilya'da sel felaketi: 39 kişi yaşamını yitirdi, 68 kişi kayıp!

Savaşın seyrini değiştiren saldırı

Savaşın seyrini değiştirecek bir eylem olarak değerlendirilen köprü saldırısının ardından Rusya’nın başta Kiev olmak üzere Ukrayna kentlerinin alt yapısına yönelik saldırıları ise aralıksız sürüyor.

Ukrayna'da patlama sesleri yükselmeye devam ediyor

Ukrayna'nın, Zaporijya ve Nikopol şehirlerinde de patlamalar duyulduğu belirtildi. BBC'nin haberine göre, Rus işgali altındaki en büyük şehirlerden biri olan Herson'da da beş patlama sesi duyuldu.

Rus güçleri Pazartesi günü Kiev'in merkezi de dahil olmak üzere ülke genelinde bir füze saldırısı dalgasıyla misilleme yapmış saldırılarda 19 kişi ölmüştü.

Putin, 'terör eylemi' olarak nitelemişti

Kırım Köprüsü'ndeki patlamanın, Rusya'nın Kırım'ı ilhakından dört yıl sonra, 2018'de köprüyü açan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için darbe olduğu vurgulanırken, Putin bunu bir "terör eylemi" olarak nitelendirerek Ukrayna istihbarat güçlerinin Rusya'nın sivil altyapısının kritik öneme sahip bir parçasını yok etmeyi amaçladığını söyledi.

halktv.com.tr 

Editör: Haber Merkezi