Sütün Faydaları ve Zararları Nelerdir? Sütün Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Bitkisel protein açısından zengin kırmızı mercimeğin ramazan ayında tüketilmesini öneren Duru Gıda Beslenme Danışmanı Diyetisyen Emine Uluçay, birçok kıyma yemeğinin kırmızı mercimekle de hazırlanabileceğini, bu sayede besinlerin doymuş yağ oranının artacağını söyledi. 

Kas gelişimi ve onarımı için proteinlerin gerekli olduğunu vurgulayan Uluçay, şöyle konuştu: “Kırmızı mercimek tokluğu artırarak kilo kontrolüne yardımcı oluyor. Glisemik indeksi düşük olan kırmızı mercimek kan şekerinin dengelenmesine ve daha uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur. Lif oranı da oldukça yüksek olan kırmızı mercimek sindirim sağlığını destekliyor ve kabızlık riskini azaltıyor” dedi.

Uluçay; Kırmızı mercimeğin çinko, magnezyum, fosfor gibi birçok vitamin ve mineral açısından zengin olduğunu kaydetti. Kırmızı mercimeğin antioksidan etkisine dikkat çeken Uluçay, "Kırmızı mercimeğin içinde aldığımız antioksidanlar vücudumuzdaki serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını azaltabilir ve hastalıklara karşı korumamızı artırabilir."

Kaynak: karar