36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı

Kış aylarında hastalıklardan korunmak isteyenler Buraya! Canan Karatay yasaklıların listesini açıkladı


Sağlık tavsiyeleriyle dikkat çeken ve yakından takip edilen Canan Karatay, şimdi de kış aylarında hastalıklardan nasıl korunabileceğinizi açıkladı.

Kış aylarında yasaklanan besinlerin listesini de paylaşan Karatay, kış aylarında tüketilmesi gereken ve tüketilmemesi gereken besinleri tek tek sıraladı...


Öğretmen. Dr. Canan Karatay'ı sağlıklı beslenme konusundaki açıklamaları ve tavsiyeleriyle pek çok kişi yakından takip ediyor. Sözleri dikkate alınan ve sağlıklı yaşamın anahtarı haline gelen Karatay Hoca, şimdi de kışın tüketilmesi ve tüketilmemesi gereken meyve ve sebzelerden bahsetti.


Karatay, kışlık sebzeler hakkında bilgi verdi; Kış aylarında lahana, brokoli, karnabahar, turp, kereviz gibi sebzeleri bol miktarda tüketmeniz gerektiği söyleniyor. Kış aylarında yaz sebzeleri tüketmek isteyenlerin yaz aylarında hazırlanan turşuları tercih edebileceğini söyleyen Karatay, bol miktarda turşu suyu içmenin hastalıklara karşı koruduğunu vurguladı.


KIŞ AYLARINDA TÜKETİLMEMESİ GEREKEN SEBZELER

Karatay, kış aylarında tüketilen bazı sebzelerin tüketilmemesi gerektiğini, özellikle de kışın domates, biber ve patlıcan üçlüsünün tüketilmesinden kaçınılması gerektiğini vurguladı. Bunun sebebinin vücudun kışın kış meyvelerini, yazın ise yaz meyvelerini tüketmeye programlanmış olması olduğunu kanıtladı.

Ancak yine de bu sebzelerden vazgeçemiyorum diyorsanız yazın taze aldığınız sebzeleri kurutarak, konserveleyerek veya salamura yaparak kışa hazırlayabilir ve o şekilde tüketebilirsiniz.(karar)

Editör: Haber Merkezi