Kısa bir süre sonra başlayacak olan zorunlu kış tatili uygulaması, şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçların dikkatini çekiyor.

Uzmanlar, kasım gelişleriyle birlikte havaların soğumaya başladığı merkezlerin don olaylarının devam ettiğine dikkat çekiyorlar. Bu nedenle, kış lastiklerinin takılması olan 1 Aralık aralığı beklememeleri yönünde uyarılarda bulunuyorlar.

Ülkenin yüksek kesimlerindeki kar yağışlarıyla birlikte, araç sürücüleri de tedirginlik yaşamaya başladı.

Kış tatilleri, yolcu ve yük taşıyan ticari araçlar için 1 Aralık'ta başlıyor. Bu nedenle Bolu gibi ilişkiler, lastiklerini değiştirmek için oto lastikçilere yoğun bir şekilde başvuruyorlar.

Tır şoförü Ahmet Bayram, "Kış lastikleri yağmurda ve karda güvenli yolculukları sağlıyor. Ben de kısa bir süre önce taktırdım. Rusya'ya gidiyorum. Yağmur ve karla karışık havalarda kış lastikleri aracı kaydırılmıyor" şeklinde konuştu.

Ziraat Bankası'nda Nepotizm İddiası: Akrabalar kuruma sınavsız alınıyor Ziraat Bankası'nda Nepotizm İddiası: Akrabalar kuruma sınavsız alınıyor

Lastik onarımı ve değişimi ustabaşı Ünsal Bayrak, “Hava sıcaklıkları 7 derecenin dışına çıktığı zaman kışlık lastik takmak zorundayız. Artık hava sıcaklıkları 5 derecenin altına düştü, bu nedenle kış lastikleri takma zamanı geldi. Kış lastiği takmazsa, aracın kayma riski artabilir ve kazalara sebep olabilir. Geçen haftadan itibaren havaların soğumasıyla birlikte iş yoğunluğumuz arttı" şeklinde açıklamalarda yer aldı.(karar)

Editör: Haber Merkezi