Kırıkkale'de, yağışsız ve kuru geçen bir kış mevsiminin ardından baharın gelmesiyle birlikte kuraklık tehlikesi alarm veriyor. Türkiye'nin en uzun nehirlerinden biri olan Kızılırmak'ın beslediği Kapulukaya Barajı'nda su seviyesi düşerken, çiftçilik ve besicilikle uğraşan Türkyılmaz ailesi bu durumdan etkileniyor.

Sivas ilindeki Kızıldağ'ın yamacından doğup Karadeniz'e dökülen Kızılırmak'ta da su seviyesinde düşüş gözlemleniyor. Bin 355 kilometre uzunluğundaki nehirde adacıklar ortaya çıkarken, bu durum kuraklığın etkisini gösteriyor.

Kapulukaya Barajı'nda su seviyesinin yaklaşık 50 metre kadar çekildiğini belirten Ali Türkyılmaz, kış mevsiminde yeterli miktarda yağışın olmadığını ve bu durumun tarımı da olumsuz etkilediğini söylüyor. Baraj suyunun çekilmesiyle hayvanlarını baraj yatağında otlatmak zorunda kaldıklarını ifade eden Türkyılmaz, geçen seneye oranla baraj suyunun geride kaldığını vurguluyor.

Çiftçilerin kuraklıktan olumsuz etkileneceğini belirten Türkyılmaz, sulama yapılamaması durumunda mahsul alınamayacağını ve çiftçilerin maliyetlerini bile karşılayamayabileceğini dile getiriyor. Kuraklıkla mücadelede çiftçilere yardım edilmesi gerektiğini söyleyen Türkyılmaz, yağışın öneminin altını çiziyor ve tarım arazilerinin sulanması için su kaynaklarının korunması çağrısında bulunuyor.

Kadın Üvey Oğluyla Kaçtı Kadın Üvey Oğluyla Kaçtı

Kaynak: HABER GLOBAL