İstanbul'da haftanın ilk gününde trafik yoğunluğu yaşandı! İstanbul'da haftanın ilk gününde trafik yoğunluğu yaşandı!

Atatürk'ü hedef alan imam cezasız kalmadı. İlk olarak adli kontrol şartıyla serbest kalan Özcan, karara itirazın neticesinde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kocaeli'nde bulunan Kandıra ilçesinde cami imamı olarak görev yapan Metin Özcan mevlit töreni esnasında  Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü hedef alarak mevlitte bulunanlara bir konuşma yaptı.

Yaptığı konuşmada, "Çocuklarınızı baldırı çıplak şekilde okula sokmayın, oralarda yetişecek diye bakmayın. Tarihimizi iyi okuyun. Cumhuriyet'ten sonra Müslümanlar hiçbir şeyini bilmez oldu. Sevdikleri adamlar hiçbir şekilde sevilecek adamlar değil" sözlerini kullandı.

İmam konuşmasında devamında, "Cumhuriyet'le beraber İslam alimlerinin asılması kararı verildi. Halifelikler kalktı, tekkeler kapatıldı, medreseler kapatıldı, alfabeler değiştirildi. Her şeyini bilen Müslüman artık hiçbir şey bilmez oldu. Tarihimizi iyi okuyun, iyi araştırın. Sevdikleri adamlar hiç de sevilecek adamlar değil. Allah bizi muhafaza etsin. Anneler; çocuklarınızı siz eğitin. Çocuklarınızı baldırı çıplak şekilde okula sokmayın, ilim irfan yuvası adı altında hutbeler okutuluyor. Böyle bir şey yok. Ne eğitim var ne ilim irfan var. Ne öğretim var ne eğitim var. Oralara çocuğunuzu götürüpte yetişecek diye bakmayın. Belki bir makama mevki sahibi olur ama makamını da rüşvete ve yanlışa kullanır" ifadelerini kullandı.

Tepki gören o konuşmanın ardından emniyet ekipleri harekete geçti. Gözaltına alınarak karakola götürülen Özcan, ifadesinin ardından adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.

Cumhuriyet savcısının itirazı üzerine mahkeme kararı tekrar değerlendirdi. İmam Özcan, tutuklanarak Kandıra Cezaevine gönderildi.

Ayrıca Körfez ilçe müftülüğü de imam hakkında idari inceleme başlattı. (haber global)

Editör: Haber Merkezi