Kütahya'da Seçimlerde Yeniden Sayım Kararı Alındı Kütahya'da Seçimlerde Yeniden Sayım Kararı Alındı

Kökesmer’’İntibak yasasının peşini bırakmayacağız"
Anadolu Emekliler Derneği Seyhan, Çukurova, Yüreğir, Sarıçam şubelerinin 1. olağan kongreleri büyük bir coşku ve heyecanla tamamlandı. Kongrelerde konuşma yapan Anadolu Emekliler Derneği Genel Başkanı Mustafa Kökesmer, intibak yasasının bir an önce çıkarılması çağrısında bulundu. SGK ve Bağ- Kur’dan 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar aynı prim kazancı ve prim gün sayılarıyla 2000 yılından önce emekli olanların diğer emeklilerden daha fazla emekli maaşı aldığını kaydeden Genel Başkan Kökesmer, bu eşitsizliğin ve adaletsizliğin önüne geçilmesini istedi.

Anadolu Emekliler Derneği Genel Başkanı Mustafa Kökesmer, şöyle devam etti: “Bugün ülkemizde yaklaşık 16 milyon emekli vatandaşımız var. Ülkenin gelişmesine, kalkınmasına yıllarını veren emeklilerimiz ne yazık ki bugün çok zor koşullar altında yaşamlarını sürdürmek zorunda bırakılmışlardır. Asgari ücretin altında emekli aylığı alan milyonlarca emeklimizin durumları içleracısıdır. Buna bir de maaşlar arasındaki dengesizlikler eklenince durum daha da ciddi bir hal
almaktadır. Biz Anadolu Emekliler Derneği Genel Merkezi olarak, bir an önce intibak yasasının çıkarılmasını istiyor ve bekliyoruz.

Ömürlerinin en güzel yıllarını, bu ülke için harcayan emeklilerimizin insanca bir yaşam sürmeleri en doğal haklarıdır. Anadolu Emekliler Derneği olarak, bu işin peşini bırakmayacağız. Hiç kimse bizleri yok sayamaz. Çünkü bizler lütuf değil, hakkımızı istiyor ve bunun mücadelesini veriyoruz”

Editör: Haber Merkezi