Sezon arasına giren dizilerin geri dönmesiyle beraber, "Kuruluş Osman" yeni bölümüyle ekranlarda yerini aldı. Geçtiğimiz hafta 131'inci bölümüyle ekranlarda yerini alan, popüler dizi beklenen performansı ekranlara yansıtamadı. Ekranlarda 5'inci sezonunu geçiren dizide, yeni isimlerin eklendiği dikkat çekiyor.

YENİ SEZONDA REYTİNGLER ÇAKILDI

MİT Operasyonu: Yönetici Düzeyde 15 Terörist Etkisiz Hale Getirildi MİT Operasyonu: Yönetici Düzeyde 15 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Kuruluş Osman dizisinin başrolünde Burak Özçivit yer alırken, yeni sezon ile beklenen performansın bir hayli altında kaldı. Yıllardır televizyon ekranlarında yer alan ünlü dizi, izleyenlerinden beklediği ilgiyi bulamadı. Diziye yeni isimlerin eklenmesiyle beraber heyecanı katlamayı düşünürken, reytinglerde genel olarak bir düşüş dikkat çekti.

Yaşanan düşüş sürecine dair, senarist ve yönetmenden yeni önlemler bekleniyor. Dizinin 3'üncü sezonu ile beraber iki haneli reytingler alırken, birincilik koltuğunu kimseyle paylaşmayan Kuruluş Osman, 4'üncü sezon ile birlikte reyting kayıpları yaşamıştı. Kemik izleyici kitlesini yavaş yavaş kaybettiği fark ediliyor.

KURULUŞ OSMAN ESKİ TADI VERMİYOR

Reytingleri 4'üncü sezondan itibaren düşen dizinin 5'inci sezonu ile düşüşler hız kesmeden devam ediyor. Yeni sezon beraberinde tüm insanlar ve ABC1 gruplarında birincilikle yarışa başlayan dizi, ilk sezonlarında yaşadığı 3 haneli reytinglere ulaşmasına ise olağan dışı gözüyle bakılıyor. Sezonun ilk bölümüyle birlikte sosyal medya, ekranlarda yoğun ilgiyle takip edilen Kuruluş Osman, liderliğe yerleşmişti.

Dünya üzerinde birçok ülkede yayınlanan Türk yapımı dizi, son bölümleriyle düşüşe geçti. Fragman paylaşımlarıyla sosyal medyada top olurken, yeni sezonda ilk 3 sezonu gözler arayacak. Yeni sezonda rakipleri Yalı Çapkını ve Kızılcık Şerbeti olan Kuruluş Osman'ın işi zor gözüküyor. (karar)

Editör: Haber Merkezi