Üniversite ve meslek yğksek okullarına yeni başlayacak olan öğrenciler ve ara sınıf öğrencilerinin beklediği açıklama geldi. 2023-2024 yılı eğitim döneminde KYK kredi ve burs başvuruları başlamış durumda. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, beklenen açıklama geldi. Peki, KYK kredi ve burs başvuruları nasıl yapılıyor? Başvuru için son tarihi nedir? KYK kayıt başvurularının detayları...

19 EKİM PERŞEMBE GÜNÜNE KADAR BAŞVURU ALINACAK

Bakan Osman Aşkın Bak, "Kredi/Burs başvuruları başlamış durumda. Kayıtlar e-Devlet sisteminden, 19 Ekim Perşembe gününe kadar yapılmalı" diyerek başvurular için bir hafta verdi.

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK kredi ve burs başvuruları her sene belirlenen zaman dilimi arasında e-Devlet üzerinden yapılıyor. Fakat e-Devlet şifrenizi bilmiyorsanız, herhangi bir PTT şubesine gidip şifre almanız gerekiyor.

Başvuru esnasında öğrencilerden sosyal, eğitim ve ekonomik durumları ile ilgili bilgiler isteniyor. İstenilen bilgiler, kamu kurumlarından kayıt altına alınmış veriler ile kıyaslanarak teyit edilecek. Değerlendirmeler sonucunda ekonomik durumuna göre belirli bir sayıda öğrenciye burs verilecek. Mevzuata uygun olan diğer bütün öğrencilere de öğrenim kredisi sağlanacak.

2023 KYK KREDİLERİ VE BURS MİKTARLARI

LGS başvurusu için son tarih uzatıldı! LGS başvurusu için son tarih uzatıldı!

KYK Doktora Kredisi/Bursu: 3750 TL

KYK Lisans Kredisi/Bursu: 1250 TL

KYK Yüksek Lisans Kredisi/Bursu: 2500 TL

(karar)

Editör: Haber Merkezi