Libya'nın doğusunda 10 Eylül'de tesirli olan 'Daniel' kabusuyla beraber gelen sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor.

Libya Ulusal Birlik Hükümeti'ne bağlı Acil Tıp ve Destek Merkezi Sözcüsü Malik Mersit, yaptığı duyuruda, kendilerine her gün çok rakamda kayıp ihbarı yapıldığını dile getirdi. Mersit, Merkeze bağlı ekiplerin dün Derne'deki bir hayli noktada 245 cenazeye ulaştığını duyurdu.

Libyalı yetkili, yerel ve uluslararası birçok ekiple işbirliği halinde hareket ettiklerini ve pek çok şahıs noktasında arama çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Brezilya'da sel felaketi: 39 kişi yaşamını yitirdi, 68 kişi kayıp! Brezilya'da sel felaketi: 39 kişi yaşamını yitirdi, 68 kişi kayıp!

LİBYA'DAKİ SEL FELAKETİ

Orta Akdeniz'de etkili olan ve 10 Eylül'de Libya'nın doğusunda gerçekleşen "Daniel" fırtınası, Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerinde sel felaketine sebep olmuştu.

Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, sel felaketi sebebiyle 11 Eylül'de ülke genelinde 3 günlük yas ilan etmiş, Libya Başkanlık Konseyi de kardeş ülkelere ve uluslararası kurumlara sel felaketinden zarar gören bölgeler için yardım çağrısında bulunmuştu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Tarik Jasarevic, 19 Eylül'de Libya'daki selde 3 bin 998 kişinin yaşamını yitirdiğini, 8 ila 9 bin kişinin hala kayıp olduğunu söylemişti.(karar)

Editör: Haber Merkezi