MEB, merdiven altı lise ve üniversite hazırlık kurslarını engellemek için 'karekod' uygulamasını devreye sokacak. Veliler uygulama ile kursun MEB'e kayıtlı olup olmadığını öğrenecek, uygulama 18 Eylül itibarıyla tüm özel kurumlara zorunlu tutulacak. MEB Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner, FETÖ gibi illegal terör örgütlerinin bu kurslar aracılığıyla öğrenci ve velilere ulaştığını ayrıca öğretmen olmayan kişilerin de bu kurumlarda çalıştığını ifade etti.

2023-2024 eğitim öğretim yılı alınan bir dizi yeni kararla başlıyor. Sınav sisteminden, sınıf geçmeye kadar pek çok değişikliğin yapıldığı yeni dönemde MEB aldığı bir kararı daha duyurdu.

NTV'nin haberine göre, lise veya üniversite hazırlık kurslarına yeni bir uygulama getirildi.

Tatil bitti, okul başladı Tatil bitti, okul başladı

Artık eğitim veren özel kurumların tabelasında Milli Eğitim Bakanlığı logosunun yanında bir karekod da bulunmak zorunda. Uygulamayla izinsiz açılan kurslar tespit edilebilecek.

'FETÖ'NÜN TUZAĞINA DÜŞEBİLİRLER'

MEB Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner, uygulamanın amacının hem öğrencilerin hem de velilerin mağdur edilmesinin önüne geçmek olduğunu ifade etti.

Merdiven altı olarak faaliyet gösteren yerlerde çocukların öğretmen olmayan kişiler tarafından karşılandığını dile getiren Güner, "Aynı şekilde FETÖ vb. illegal terör örgütlerinin tuzağına düşmeleri de söz konusu olabilir" dedi.

UYGULAMA 18 EYLÜL'DE BAŞLIYOR

Güner, velilere çağrı yaparak karekodun doğrulanabilir olması gerektiğinin altını çizdi ve "Muhtemeldir ki tabelaya takıp doğrudan ilişkilendirilmeyen kurumlarla karşı karşıya gelecekler." diye konuştu.

Karekod uygulaması 18 Eylül itibarıyla tüm özel kurumlar için zorunlu tutulacak.(Karar)

Editör: Haber Merkezi