Medya kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, liselere dair önemli açıklamalarda bulundu.

YÖK'ün vakıf üniversitelerindeki profesörlere yönelik yeni kararı! YÖK'ün vakıf üniversitelerindeki profesörlere yönelik yeni kararı!

Öğrencilerimiz önümüzdeki yıl af veya benzeri beklenti içinde olmasın diyen Tekin, "Örgün öğretimdeki gencin açık liseye geçmesi doğru değil. Açık liseyi zorlaştırarak eğitim verdiğini iddia eden yapılarla da mücadele etmiş olacağız" şeklinde konuştu.

Tekin öğretmen atamaları için ise, "Yeni öğretmen ataması kuşkusuz olacak. Mümkün olduğunca fazla sayıda arkadaşımızı istihdam etmek için çaba göstermeye devam edeceğiz" dedi.

'AÇIK LİSEYE ERİŞİM ZORLAŞACAK'

Yusuf Tekin'in açıklamalarının satır başları şöyle:

"Özellikle pandemi ile başlayıp depremle devam eden süreçte açık liseye kaymalar söz konusuydu.
Açık liseye kaymalarla ilgili de bir dizi tedbiri önümüzdeki günlerde mevzuat değişiklikleriyle almış olacağız. Açık okullara devam eden bu çocuklarımız özellikle çok sayıda arkadaşımızın eleştirdiği bu merdiven altı, izinsiz kurslar üzerinden bir hazırlık sürecine devam ediyor.

Bu merdiven altı yapılarla mücadele etmek açısından özellikle 11. sınıftan 12. sınıfa geçen öğrencilerin açık liseye erişim, açık liseye nakil süreçlerini zorlaştırarak merdiven altı, eğitim verdiğini iddia eden yapılarla da mücadele edeceğiz.

'DEVAMSIZLIK VE SINIF TEKRARINDA AF YOK'

Aynı şekilde devamsızlıkla ilgili ben buradan bir kez daha söyleyeyim, bu konuda önümüzdeki eğitim öğretim yılı sonunda çocuklarımız af ya da benzeri beklenti içinde olmasınlar. Devamsızlık ve sınıf tekrarı konusunda çok ciddiyiz. Şimdiden arkadaşlarımızı uyarmış olalım, sonra bir problemle karşılaşmamak adına.

Cumhuriyet'in 100'üncü yılı dolayısıyla Bakanlık olarak ciddi bir etkinlik takvimi oluşturduk ve bu kapsamda illere bir genelge gönderdik.

SERVİS VE YEMEK ÜCRETLERİ

Özel okulların servis ve yemek ücretleri gibi konularda ilgili derneklerle görüşmeler yaptık.

Ücretlerle ilgili TEFE-TÜFE ilkesini getirdikten sonra özel okullar, derneklerin bize taahhüdü, servis ve yemek ihtiyacıyla ilgili konularda da makul düzeyde yapacaklar. Biz de kendilerini zaten denetleyeceğiz.
Yeni öğretmen ataması kuşkusuz olacak. Atanamayan öğretmenler için ise şunu söyleyebilirim.

Milli Eğitim Bakanı olarak Bakanlık bünyesinde çalışan öğretmen arkadaşlarımızın sayısının artmasını çok arzu ederim ama şimdi burada mevzu politize edilecek bir boyutta değil. 'Bütün atanamayan öğretmenleri atayacağız.' diyen bir siyasetçi ya Türkiye'de rakamlar hakkında bilgi sahibi değil ya da popülizm uğruna insanların kaderleriyle ve gelecekleriyle oynuyor.

ÖĞRETMEN ATAMALARI

Şimdi 'Atanamayan bütün öğretmenleri atayacağız' demek, o gençlerin gelecekleriyle oynamak gibi bir şey. O yüzden ben bu söylemlerden politikacılarımızın kaçınmasını arzu ediyorum.

Bakanlık olarak zaten Sayın Cumhurbaşkanı'mızla sürekli konuşuyoruz. Bakın şu an halihazırda Bakanlık sistemindeki öğretmen arkadaşlarımın yaklaşık yüzde 80'ine yakını Sayın Cumhurbaşkanı'mızın, başbakan ya da cumhurbaşkanı olduğu dönemde atanmış. Yani bu kadar çok öğretmen ataması yapılmışken, niye tekrar atama yapılmasıyla ilgili olumsuz bir tavır içerisinde olalım?

Öyle bir şey yok, yeni öğretmen ataması kuşkusuz olacak.

Biz Bakanlık olarak hassas bir dil kullanmaya çalışıyoruz atanan ya da atanamayan bütün kardeşlerimize, bütün öğretmenlerimize, adaylarımıza, herkese kardeş muamelesi ile yaklaşmaya çaba sarf ediyoruz.

Lütfen bunları bu arkadaşlarımız da bu anlamda kaderleriyle oynayacak cümlelerden kaçınsın. Biz de mümkün olduğunca fazla sayıda arkadaşımızı istihdam etmek için çaba göstermeye devam edeceğiz." (karar)

Editör: Haber Merkezi