Londra'daki Yahudi Toplulukları İsrail'in Gazze İşgaline Karşı Çıktı: "Savaş ve Toprak Gasbı"

Yazar Salman Rüşdi'den İtalya Başbakanı Meloni'ye Tavsiye: 'Biraz Büyü' Yazar Salman Rüşdi'den İtalya Başbakanı Meloni'ye Tavsiye: 'Biraz Büyü'

İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Yahudi oluşumları, İsrail'in Gazze'yi işgalini protesto etmek amacıyla bir araya geldi. Filistin-İsrail anlaşmazlığına yönelik artan endişe ve şiddet olaylarına tepki olarak düzenlenen gösterilerde, Yahudi aktivistler İsrail'in eylemlerini "Filistinlilere karşı bir savaş" ve "(Filistin) toprakların gasbı" olarak tanımladı.

Protestocular, İsrail hükümetinin 7 Ekim'den bu yana devam eden eylemlerini kınayarak, Filistinlilere yönelik zorla yerinden edilme, ev yıkımı ve şiddetin artmasını endişe verici bulduklarını dile getirdi. "Benim adıma değil" sloganıyla bir araya gelen Yahudi göstericiler, İsrail'in politikalarını desteklemediklerini ve bu eylemlerin tüm Yahudi topluluğunu temsil etmediğini vurguladı.

İngiliz İşçi Partisi'nin Yahudi destekçilerinden oluşan "İşçi için Yahudi Sesi" (JVL) organizasyonu kurucu ortağı Naomi Wimborne-Idrissi, medyada yaygın olarak görülen "tüm Yahudiler İsrail'in Filistinlilere yönelik eylemlerini destekliyor" anlatımına karşı çıktı. Wimborne-Idrissi, "Aşırı sağ İsrail hükümetinin etnik temizlik ve soykırım yaptığını görüyoruz. Pek çok Yahudi bunu asla kabul etmiyor." dedi.

"Filistin İçin Yahudi Ağı" Başkanı David Cannon, Filistin köylerinin yıkılması, masum Filistinlilerin öldürülmesi ve mülteci durumuna düşmelerini, İsrail'in kuruluşuna dayandırdı. Cannon, İngiliz hükümetini sorumluluk almaya ve "suç ortaklığı" yapmaktan vazgeçmeye çağırdı. "Adalet olmadan barış sağlanamaz." diyen Cannon, barışın yalnızca politik çözümlerle mümkün olduğunu vurguladı.

Göstericilerin çeşitli Yahudi örgütlerinden katılımıyla gerçekleşen protestolar, Filistin-İsrail geriliminin uluslararası boyuttaki yankılarını gözler önüne serdi. Bu olaylar, Londra'da yaşayan Yahudi topluluğunun içindeki çeşitliliği ve farklı sesleri ortaya koydu.(Haberler.com)

Editör: Haber Merkezi