Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın daveti üzerine gerçekleştirdiği Budapeşte ziyaretinde, iki lider ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Orban, Erdoğan'ın ortaya koyduğu büyük projeyi ve önümüzdeki yüzyıl için öngördüğü vizyonu takdirle karşıladıklarını belirterek, "Önümüzdeki yüzyıl sizin olacak. Buna inandık, anlaşmalar yaptık." dedi.

Özgür Özel : Kardeşim Barış Özel, Adalet Yürüyüşü'nden beri işsiz Özgür Özel : Kardeşim Barış Özel, Adalet Yürüyüşü'nden beri işsiz

Erdoğan, Macaristan'a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında, Türkiye ve Macaristan arasında 18 Aralık 1923'te imzalanan Dostluk Anlaşması'nın 100. yıldönümüne denk gelen baş başa ve heyetler arası görüşmelerde bulundu.

Orban'ın açıklamalarında dikkat çeken bir diğer konu ise Türkiye-Macaristan ticaret hacminin 4 milyar dolara ulaştığı ve 6 milyar dolarlık hedefin kararlılıkla sürdürüleceği oldu. Ayrıca, Orban'ın Türkiye'yi vize serbestisi konusunda desteklediklerini belirtmesi ve üniversiteler arasındaki işbirliğini güçlendirdiklerini ifade etmesi önemli gelişmeler arasında yer aldı.

Erdoğan ise yaptığı konuşmada, tarihi bağların, kültürel yakınlıkların ve Türkiye-Macaristan dostluğunun 100 yılı aşan bir geçmişe dayandığını vurgulayarak, bu dostane ilişkilerin bugün daha da güçlendiğini ifade etti. İki liderin imzaladığı ortak siyasi bildiri ile ilişkilerin "geliştirilmiş stratejik ortaklık" seviyesine taşındığı belirtildi.

Ayrıca, Türkiye-Macaristan Kültür Yılı'nın 2024 boyunca düzenlenecek etkinliklerle kutlanacağı ve diplomatik çözüm odaklı çalışmalar çerçevesinde İstanbul Süreci'nin tekrar canlandırılmaya hazır oldukları vurgulandı. (son dakika)

Editör: Haber Merkezi