Prof. Dr. Celal Şengör, madenlerle ilgili gündem olan sözlerine ilişkin açıklama yaptı. Gazeteci Fatih Altaylı'ya konuşan Şengör, "Benim dediklerimi ve yazdıklarımı yanlış anlamışlar. Ben madenciliği eleştirmek cehalettir dedim" ifadelerini kullandı.

İliç’te meydana gelen maden kazasının ardından bazı kişilerin kendisine hakaret içeren mesajlar gönderdiğini belirten Şengör, bu mesajlara örnek olarak Bay Can Erman ve Avukat İsmail Hakkı Atal'ın ifadelerini paylaştı.

Şengör, bu ifadelerin hakaret ve iftira olduğunu belirterek mahkemeye verilmesi gerektiğini ancak Türkiye'de hukuka güven olmadığı için bunu yapmayı düşünmediğini söyledi.

Şengör, madencilik hakkındaki görüşlerini tekrarlayarak, eleştirilerinin madenciliği genel olarak kınamak değil, bilimsel bir şekilde eleştirmek olduğunu vurguladı.

Madencilik faaliyetlerinin yanlış yöntemlerle yapıldığında eleştirilebileceğini belirten Şengör, Atatürk'ün de madenciliği önemsediğini ve Türkiye'nin kendi madenlerini çıkarması gerektiğini vurguladı.

E-5'te işçi otobüsü devrildi: 13 kişi yaralandı! E-5'te işçi otobüsü devrildi: 13 kişi yaralandı!

Ayrıca Şengör, madenciliği gazetelerden değil, bilimsel kaynaklardan öğrenmek gerektiğini ifade ederek, madencilik faaliyetlerinin ülkelerin kalkınmasına katkı sağlayabileceğini ancak bunun için doğru eğitim ve bilimsel entegrasyonun önemli olduğunu belirtti.

Kaynak: Cumhuriyet