Erbakan: TRT Genel Müdürü İçin Görevden Alma Yetkisi Erbakan: TRT Genel Müdürü İçin Görevden Alma Yetkisi

Çamlıdere'den Ayaş, Güdül ve Beypazarı'na su getirecek projenin hazır olduğunun müjdesini veren Yavaş, şöyle konuştu: “İhalesini bu yaz yapacağız. Yaptığımız bu teklifler gözükmeyecek, size ne yaptığınızı soracaklar ama evinizde bir saat su kesintisi olsa ne yapardınız diye düşünüyorum. Ayaş, Beypazarı ve Güdül artık suya ihtiyaç duymadan musluktan temiz su içebilsinler diye düğmeye bastım. Umarım bunu başarabiliriz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, 31 Mart'ta yapılacak yerel yönetim genel seçimleri kapsamında ilçe ziyaretlerine devam ediyor.

Yavaş, Güdül ilçesinde Seçim Koordinasyon Merkezi'nin (SKM) açılışını yaptı. Açılışta CHP'li belediye başkan adayı Güdül Mehmet Doğanay ile birlikte konuşan Yavaş, şunları söyledi: “Beş yıldır Ankara büyükşehir belediye başkanıyım. Başlamadan önce söylenenleri hatırlayalım. Herkesin kendi projesiyle öne çıkması gerekirdi ama öyle olmadı. Bir korku imparatorluğu vardı” dedi.

“BİZDE FATURALAR MEYDANDA SİZ DE AÇIKLAYIN”

Görev süresi boyunca hayata geçirilen projelere değinen Yavaş, şunları söyledi: “Sizin paranızı harcasam da paramı hiçbir yere harcamıyorum. "Çılgın bir planım yok" dedi. Güdül'ün sorunlarını çözdüklerini söyleyen Yavaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Güdül bu dönemde ilk kez büyükşehir temsilcisini gördü. Bu beş yıl içerisinde bu vatandaşlarımızın sorunlarını çözmekten başka hiçbir amacım olmadı. Onların sorunlarını çözmeye çalıştım. Yüzlerce köyde su ve kanalizasyon yok. Başkentte su taşımacılığı tankerler kullanılarak gerçekleştirildi. Bunlar bizim önceliklerimiz haline geldi. Bir araç, bir koruma. Işıkları yanıp sönen hiçbir araç yok. Bu beş yılda Ankara'ya 25 yılda kazandırılan yeşil alanı kazandırdık. Ama hiçbirine fotoğraflarımızı yayınlamıyoruz. Ankaralıların parasını reklamlarımıza harcamıyoruz. Meydanda biletlerimiz var, onları da açıklayın."

YAVAŞ’TAN GÜDÜL’E SU MÜJDESİ

Yavaş, Güdül'de yaşayan vatandaşlara müjde vereceğini belirterek, şöyle konuştu: “İstedikleri kadar planlarının olmadığını söyleyebilirler. Bu en önemli şey. Şu anda projeniz bitti; Çamlıdere'den Ayaş, Güdül ve Beypazarı'na su getirilmesi projesi tamamlandı. Bu yaz yarışı yapacağız. Yaptığımız bu teklifler gözükmeyecek, size ne yaptığınızı soracaklar ama evinizde bir saat su kesintisi olsa ne yapacağınızı düşünmelisiniz diye düşünüyorum. Ayaş Beypazarı ve Güdül'ün onlarca yıl temiz musluk suyu içmesi ve bir daha o arzuyu hissetmemesi için düğmeye bastım. Umarım bunu başarabiliriz" dedi.

“GERÇEK BELEDİYECİLİĞİ ÖĞRENECEKLER”

Yavaş, hayata geçirdiği projelerin örnek alındığını belirterek, “Öğrenecekler. Gerçek belediyeciliğin ne demek olduğunu öğrenecekler. Biz seçildik. Seçildikten sonra rozetlerimizi çıkardık. Diyelim ki kanalizasyon burada açık akıyor. Yerel halkın nerede oy kullandığı önemli mi? Orada bir ihtiyaç vardı ve biz onu karşılamaya çalıştık. Kimseyi geri çevirmiyoruz dedi.

Yavaş, göreve başladıktan sonra belediye meclis üyelerine yaptığı çağrıyı hatırlatarak, şöyle konuştu: “Ankara'nın hakkını korumak için cumhurbaşkanının ve bakanların yanına gittim. Bir noktayı mı kaçırıyorum? Ama bunlar değil. O yüzden devletten memnun olmamak anlamına geliyor diyorum. Bu yüzden elimden tutup Güdül'ün sorunları için çalışacak liderlere ihtiyacım var" dedi.

Kaynak: karar