Mardin Derik'te geçen sene yaşanan ve 21 kişiyi canına mal olan korkunç kazaya ilişkin davanın 3;'üncü duruşması görüldü.

Mardin'in Derik ilçesinde, geçen sene 33 dakika arayla 2 tırın sebep olduğu, 1 polis memurunun şehit olduğu, 20 biryin yaşamını yitirdiği kazaya ait 1’i tutuklu 5 sanığın yargılandığı davanın 3’üncü duruşması görüldü. Mahkeme heyeti, tutuklu tır sürücüsü Yunus Şataflı’nın tahliye talebini reddedip, duruşmayı daha sonraki bir tarihe ertelendi.

AK Parti Samsun İl Yöneticilerinin Bulunduğu Araç Yayalara Çarptı: 2 Yaralı AK Parti Samsun İl Yöneticilerinin Bulunduğu Araç Yayalara Çarptı: 2 Yaralı

Kaza, 20 Ağustos 2022’de Bahçelievler Mahallesi'ndeki bir akaryakıt istasyonunun yakınında yaşandı. Yunus Şataflı idaresindeki gübre taşıyan tır, 2 araca ve yayalara çarpıp devrildi. Kazada, marketten çikolata alıp evlerine dönen Şervan (6) ve Mihriban Tanrısever (11) ile İbrahim Halil Has (80) ve İnan Berk (35) yaşamını yitirdi. İhbar üzerine kaza yerine polis, jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri gönderildi. Çevredekiler de bölgede bir araya gelp, ekiplerin çalışmasını izlemeye başladı.

Bu kazadan 33 dakika sonra yeniden gübre yüklü olan Umut Gündüz yönetimindeki tır, kaza yerindeki kalabalığın arasına daldı. Kalabalıktakiler sağa sola kaçışırken, tır, çok fazla kişiyi ezip, bir apartmana çarparak durdu. Bu kazada da hadiseye müdahale edenler arasındaki polis memuru Yahya Ergin (33) şehit oldu, Bessi Bağlayan (57), İrfan Aktaş (45), Mülkiye Acar (56), Ünal Ekinci (24), Baran Açan (28), Hamit Akkoyun (82), Ahmet Aktay (30), Sıtti Abul (84), Fesih Dağ (61), Velat Dağ (45), Kemal Dağ (60), Hatip Denk (66), Necla Arda (27), İsa Ayebe (42), Baver Babur (17), Nofa Çelik (84) hayatını kaybetti. Kazalarda 11 araç ile 3 iş yerinde de büyük hasar oluştu.

Kazanın arkasından nezarete alınan tır sürücüleri Umut Gündüz ile Yunus Şataflı, tutuklandı. 21 Haziran’da görülen davanın 2’nci duruşmada, 2’nci kazaya sebep olan tutuklu sürücülerden Umut Gündüz, serbest bırakıldı.

TUTUKLU TIR SÜRÜCÜSÜ TAHLİYESİNİ İSTEDİ, MAHKEME HEYETİ REDDETTİ

Mardin 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın 3’üncü duruşmada tutuklu tır sürücüsü Yunus Şataflı, bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Tutuksuz yargılanan tır sürücüsü Umut Gündüz ile firma yetkilileri K.G., M.A. ve K.M.G. ise duruşmaya katılmadı. Duruşmada, kazada yaralananlar ve ölenlerin yakınları da hazır bulundu. Duruşmada söz alan tır sürücüsü Yunus Şataflı, tahliyesini talep etti. Kazada hayatını kaybedenlerin yakınları da sanıklardan şikayetçi olduklarını belirtti. Müşteki avukatları ise tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına, tutuksuz sanık Umut Gündüz’ün de kaçma ihtimaline karşı tutuklanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Yunus Şataflı’nın tutukluluk halinin devamına, sanık Umut Gündüz'ün tutuklanmasına yönelik talebin reddine karar vererek duruşmayı 5 Aralık 2023 Salı gününe erteledi. (haber global)

Editör: Haber Merkezi