Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, adanın güneybatısındaki sularda bulunan "BATUHAN A" isimli 69 metre uzunluğundaki genel kargo gemisine ilişkin, gemilerinin derhal limana yönlendirildiği kaydedildi.

VALİ'DEN AÇIKLAMA!

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, olayın ardından Sahil Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden iki ekip ile Balıkesir'in Bandırma ilçesinden bir ekibin bölgeye gönderildiğini söyledi.

Vali Demirtaş, "Su baskını nedeniyle batan gemide Türk vatandaşı sayılan 6 kişilik mürettebatın kurtarılması için yoğun çalışmalar sürüyor."

Demirtaş, geminin battığı bölgedeki dalga yüksekliğinin 3 metreye yaklaştığını, Sahil Güvenlik Komutanlığının Mudanya ilçesindeki yerleşkesinde çalışmaları koordine ettiğini söyledi.

Demirtaş, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Sahil Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerinin bölgede çalışmalarını sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

YERLİKAYA: "OLUMSUZ HAVA KOŞULLARI NEDENİYLE..."

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kurtarma çalışmalarına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

Paraşütçü ters rüzgara kapılıp düştü Paraşütçü ters rüzgara kapılıp düştü


"Olay mahalline derhal 2 Sahil Güvenlik Gemisi ve 2 Sahil Güvenlik Botu sevk edilmiş, eş zamanlı olarak Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından da 2 adet römorkör bölgede görevlendirilmiştir. Olumsuz hava şartları sebebiyle bölgeye intikal edemeyen 1 Sahil Güvenlik Helikopteri hazır olarak beklemekte, hava şartlarının müsade etmesi ile birlikte derhal intikale geçecektir."

Kaynak: CUMHURİYET