Yıllardır en sıcak kış mevsimini yaşıyor olsak da şubat ortasına kadar kar beklenmiyor. Bu kapsamda meteoroloji uyarılarını paylaştı. Kötü haberi veren sektör kaynağı, asıl tehlikenin yeraltında olduğunu vurguladı.

KURAKLIK YENİDEN GÜNDEMDE

Türkiye için tehlike her geçen gün artıyor. Sıcaklıkların kışı yaza çevirmesiyle birlikte kar yağışı da beklenen seviyeye ulaşmadı. Yaz aylarında yüksek sıcaklıklar nedeniyle yaşanan kuraklık bir kez daha gündeme geldi. Kışın kar yağışının az olması nedeniyle Türkiye yoğun bir yaz sezonu geçirecek.

ASIL TEHLİKE YER ALTINDA

Sosyal medyada hava durumuyla ilgili paylaşımlar yapan meteorolog, asıl tehlikeye dikkat çekti. Meteoroloji kaynağı gerçekçi bir yaklaşım izlenmesi gerektiğini, kış mevsiminde Anadolu bölgesinde kar yağışının ortalamanın altında olduğunu söylüyor.

Yeraltı bahar suyunun kar yağışı azalması nedeniyle yenilenemeyeceğini belirterek, "Durumu kurtardığımız için mutlu olanlar yaz kuraklığı için hazırlanmalıdır. Yağmur suyunun asla nehir suyunun yerini alamaz. Kar". Üstelik yaz yağmurlarına bel bağlayanların bunu çok iyi bilmesi gerekiyor. "Yaz yağmurları hızlı oluyor, su toprağın derinliklerine inmeden önce yüzeyden akıyor" dedi.

MGM: 28 il için 'sarı' kod uyarısı! Gök gürültülü sağanak geliyor! MGM: 28 il için 'sarı' kod uyarısı! Gök gürültülü sağanak geliyor!

ŞUBAT SONUNA KADAR SÜRECEK

Uzmanlar, yaz yağmurlarının yer altı sularını beslemeyeceğini ve kuraklığın ülke gündemine geri dönme ihtimalinin yüksek olduğunu söylüyor. Şubat ayında ay sonuna kadar kar beklenmiyor ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Kaynak: karar