İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında yaşamını yitirdi İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında yaşamını yitirdi

Amerikan fast food restoran zinciri McDonald's'tan yapılan açıklamada, İsrail'de McDonald's restoranlarının sahibi ve işletmecisi olan Alonyal şirketinin McDonald's Corporation'a satışı için anlaşma imzalandığı belirtiliyor.

Açıklamada, Alonyal'in İsrail'deki McDonald's markasıyla yolculuğuna 30 yılı aşkın bir süre önce başladığı, 225 restoran ve 5 binden fazla çalışana sahip olduğu vurgulandı.

Açıklamada, satın alma işlemi tamamlandıktan sonra McDonald's'ın Alonyal'in restoranlarına ve operasyonlarına sahip olacağı ve çalışanların eşdeğer koşullar altında çalışmaya devam edeceği belirtildi.

Satın alma anlaşmasının önümüzdeki aylarda sonuçlanması bekleniyor.

'İSRAİL ASKERLERİNE BEDAVA YEMEK' TEPKİSİ

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını destekleyen açıklamalar yapan ve yardım gönderen uluslararası şirketler, dünya çapında boykot ve protestolarla karşı karşıya kalmaya başladı.

Boykot kampanyalarıyla karşı karşıya kalan Batılı markalardan biri de Amerikan restoran zinciri McDonald's oldu. McDonald's'ın İsrail'deki işletmecisi Alonyal'in İsrail askerlerine bedava yemek dağıtacağını açıklaması büyük tepki yarattı.

Dünyanın birçok ülkesindeki McDonald's şirketleri, İsrail askerlerine dağıtılan bedava yemeklerin "McDonald's İsrail"in kontrolü altında olduğunu ilan etti.

Orta Doğu'daki çatışmalar boykot edilen şirketlerin bilançolarına yansısa da McDonald's'ın mali sonuçları piyasa beklentilerini karşılayamadı. McDonald's'ın gelirleri geçen yılın son çeyreğinde Orta Doğu'daki çatışmaların şirketin satışlarını etkilemesi nedeniyle beklentilerin altında kaldı. McDonald's'tan yapılan açıklamada Ortadoğu'daki satışların bölgedeki savaştan etkilendiği belirtildi.

McDonald's İcra Kurulu Başkanı (CEO) Chris Kempczinski de Ocak ayında yaptığı açıklamada, şirketin Gazze'deki savaş nedeniyle Ortadoğu'nun birçok pazarında ve ötesinde McDonald's gibi markaları etkileyen "yanlış bilgiden" önemli ölçüde etkilendiğini söyledi. gönderildi.

Kaynak: karar