İrlanda, Filistin devletini tanıyacaklarını duyurdu İrlanda, Filistin devletini tanıyacaklarını duyurdu

McDonald's'ın ülkedeki yan kuruluşu Malezya, İsrail'e karşı boykotları teşvik eden Boykot, Yatırımların Geri Çekilmesi ve Yaptırımlar (BDS) hareketine karşı dava açtı.

McDonald's'ın Malezya'daki lisans sahibi Gerbang Alaf Restaurants Sdn Bhd (GAR), boykotların işine zarar verdiğini iddia ederek "yanlış ve karalayıcı beyanlar" nedeniyle 6 milyon ringgit (1.305 milyon dolar) tazminat talep etti.

Reuters haberine göre Gerbang Alaf restoranları, BDS Malezya'nın halkı McDonald's Malezya'yı boykot etmeye teşvik ettiğini, bunun da kapanmalara ve çalışma saatlerinin azalmasına, ayrıca kar kaybına ve işten çıkarmalara yol açtığını söyledi.

Buna yanıt olarak BDS Malezya, fast food şirketine iftira atmayı reddedeceğini ve konuyu mahkemelere bırakacağını söyledi. BDS hareketi, İsrail'in "Filistin karşıtı saldırganlığına" verilen uluslararası desteği sona erdirmeyi ve İsrail'e uluslararası hukuka saygı göstermesi konusunda baskı yapmayı amaçlıyor.

Çoğunluğu Müslüman olan Malezya, Filistinlileri destekliyor. İsrail'in Gazze'ye yönelik askeri saldırısı nedeniyle, diğer Müslüman ülkelerde olduğu gibi ülkede de bazı Batılı fast food markaları boykot kampanyalarına konu oluyor.

Kaynak: KARAR