Yeni eğitim öğretim dönemine ilişkin açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, atama bekleyen öğretmenlere de sevindirici haberi verdi. Öğretmen ihtiyacı ile ilgili şuan net bir rakam vermeyen Bakan Tekin, takvimin Ekim ayının sonunda açıklanacağını da belirtti.

Şuan ortalama 68 bin öğretmen açığı olduğunu fakat ihtiyaç rakamını güncellediklerini söyleyen Tekin, 68 bin öğretmen ihtiyacına dair bir süreç başlatmak istediklerini, bu konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da destek aldıklarını aktardı.

BAHAR DÖNEMİNDE YENİ ATAMALAR YAPILMIŞ OLACAK

Cumhurbaşkanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile öğretmen ihtiyacı rakamına dair konuştuklarını söyleyen Tekin, “Sayı söyleyemem ama şunu söyleyebilirim bahar yarıyılının başında yeni atanan bir grup öğretmen arkadaşımızla eğitim öğretim sürecine başlayacağız. Bunun anlamı şudur; ekim sonu itibarıyla branş bazlı olarak kaç kişi alınacağını ilan edip, şubat ayı yani bahar eğitim öğretim yılı başlarken yeni öğretmen arkadaşlarımızı ailemize dahil etmiş olmayı planlıyoruz” sözlerine yer verdi.

BU ALANLARA DAHA FAZLA KONTENJAN AYRILACAK

Yabancı dil eğitimi, özel eğitim, sınıf, okul öncesi öğretmenliği ve imam hatip okullarında meslek dersi öğretmenliği gibi branşların temininde zorlandıklarını dile getiren Tekin, atamalarda bu alanlara daha fazla kontenjan ayıracaklarını da belirtti.

YENİ DÖNEM YENİ KURALLAR

MEB'e bağlı okullarda ortalama 21 milyon öğrenciyle 1 milyon 159 bin 124 öğretmen olduğunu kaydeden Bakan Tekin, yeni eğitim dönemi için alınan kararlara dair şunları söyledi:

YÖK YKS'ye ikinci ek başvuru hakkı tanındığını duyurdu YÖK YKS'ye ikinci ek başvuru hakkı tanındığını duyurdu

- Obeziteyle mücadele kapsamında sabah ders başlamadan önce, öğrencilere 15-20 dakika fiziksel aktivite yaptırılması planlanıyor. Okul bahçelerinde geleneksel oyunların oynanması için hazırlıklar yapıldı.

- Velilerin, okul müdürü ve öğretmenlerle görüşmelerinde randevu sistemine geçilmesi kararlaştırıldı.

- Öğrencilerin cep telefonlarıyla sınıflara girmeleri yasaklandı. Öğretmenlerden de sınıflarda cep telefonu kullanmaması istendi.

Ayrıca, öğrencilere disiplin konusunda rol model sağlanması için öğretmenlere önlük giyme tavsiyesinde bulunduklarını da dile getiren Tekin; Öğretmenler Günü'nde kendilerine önlük hediye etmek istediklerini, bu konuda önlük tasarımı için üniversitelerin moda tasarım bölümleriyle iletişim halinde olduklarını söyledi. Bakan Tekin, “24 Kasım’da da arkadaşlarımız önlük giyerlerse mutlu olacağız. Şu an zorunlu değil” şeklinde konuştu. (karar)

Editör: Haber Merkezi