2023-2024 eğitim öğretim dönemi yeni kararları ile bomba gibi geliyor. Geçtiğimiz günlerde öğretmenlerin önlük giyeceği açıklamaları gündeme gelirken konu hakkındaki açıklamalar Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den geldi. Bakan Tekin, 2023-2024 yılı hakkındaki yeni kararları tek tek açıkladı. İşte Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni kararları

KESİNLİKLE İZİN VERİLMEYECEK

Yeni dönem hazırlıkları hız kesmeden devam ederken alınan kararların ilerletilebilmesi için yöneticilere büyük bir iş düşüyor. Konu hakkında yöneticilerle istişare eden Bakan Tekin, geleneklerin ve kültürün gelecek kuşakları aktarılması için çocukların yaşadığı ildeki kültürel mekanları görmeleri gerektiğini belirtti. Dijital bağımlılıkla mücadele doğrultusunda alınan kararlara değinen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda cep telefonu kullanımı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.


Bakan Tekin, öğrencilerin okul saatleri içerisinde derslerini aksatacak şekilde cep telefonu kullanmasının veya dijital herhangi bir cihazla sınıfa girmesini mümkün olmayacağını belirtti. Konu hakkında gerekli önlemlerin alınacağını belirten Bakan Tekin, öğrencilerin okul dışında da dijital ortamlarda zaman geçirmelerinin minimum düzeye indirebilmek amacıyla ödev ya da benzeri faaliyetlerde bulunabilmeleri amacıyla yeni kararlar alınacağını vurguladı. Konu hakkında gerekli olan tüm önlemlerin alınacağını ifade eden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrencilerin sınıflara cep telefonlarıyla girmesinin doğru olmadığının altını çizdi.

ÖĞRETMENLER ÖNLÜK GİYECEK Mİ?


Problem olarak görülen öğretmenlerin konaklama sorunu hakkında açıklamalarda Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den geldi. Yeni atanan öğretmenlerin göreve başlayacağını ifade eden Bakan Tekin, öğretmenlerin konaklama problemi ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ile iletişime geçmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bir süredir gündemde yer alan önlük sorunu ise en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Bakan Tekin, hem öğrencilerin hem de velilerin talebi üzerine okullarda öğretmenlerin önlük giymesi kararına varıldığını duyurdu. Ancak bunun zorunlu bir durum olmadığı aktarıldı. Görüşülen Bir diğer konu ise Veli toplantılarının ders saatleri ile çakışmaması olarak aktarıldı. Bu kapsamda toplantılar ders saatleri dışında belirli bir zamanda yapılabilecek.(karar)

Öğretmenlik Meslek Kanunu Güncelleniyor! MEB’te Son Viraj: O Süre Değişiyor Öğretmenlik Meslek Kanunu Güncelleniyor! MEB’te Son Viraj: O Süre Değişiyor
Editör: Haber Merkezi