TBMM'deki 23 Nisan özel oturumunda DEM Partili belediyelerde yaşanan 'İstiklal Marşı' ve 'bayrak' tartışmalarına tepki gösteren DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'ın sözleri, DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık'ın tepkisiyle gergin bir tartışmaya dönüştü. Meclis bahçesinde yaşanan bu tartışma, cep telefonu kamerasına da yansıdı.

Aksakal'ın, "Hedef topraklardan biri olan Türkiye içinde de bir karışıklığın altyapısını oluşturmak adına özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizdeki bazı yerel kurumlarımızda milli değerlerimize yönelik kalkışma denemelerine de başlanmış olmaları bunun en açık kanıtıdır" şeklindeki sözlerine Sakık'ın tepki göstermesiyle tartışma başladı.

Meclis bahçesinde yaşanan gergin anlarda Sakık, Aksakal'a "Sen terbiyesizsin çünkü yalan söylüyorsun. Sen halka, bir partiye iftira atıyorsun. Partini bütün her şeyini satmışsın bir milletvekilliğine" diyerek tepki gösterdi. Aksakal ise Sakık'a, "Niye soruşturma açtılar size, dayı mısın sen? Eşkıyalığı dağlarda yaparsın, burada değil. Size pabuç mu bırakacağım ben" şeklinde cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yakında CHP'yi ziyaret edecek Cumhurbaşkanı Erdoğan yakında CHP'yi ziyaret edecek

Tarafların sözlü tartışmasının ardından içeriye girmeleriyle birlikte gerginlik son buldu.

Kaynak: milliyet