1 Mayıs Taksim yasağı dünya basınında 1 Mayıs Taksim yasağı dünya basınında

New York Times, OpenAI ve Microsoft'a, çalışmalarının izinsiz ve telif haklarını ihlal ederek yapay zeka teknolojilerini eğitmek amacıyla kullanıldığını iddia ederek dava açtı. New York Güney Mahkemesi'nde açılan davada, New York Times tarafından yayınlanan milyonlarca makalenin, artık güvenilir bilgi kaynakları olan haber kuruluşlarıyla rekabet eden sohbet robotlarını eğitmek için kullanıldığı iddia ediliyor.

Böylece The New York Times, ChatGPT'yi geliştiren şirketlere ve diğer popüler yapay zeka platformlarına, yazılı eserleriyle ilgili telif hakkı sorunları nedeniyle dava açan ilk büyük medya kuruluşu oldu.

New York Times'ın sunduğu şikâyette, gazetenin eserlerinin "yasadışı kopyalanması ve kullanılması" nedeniyle sanıkların "milyarlarca dolarlık hukuki ve fiili zarardan" sorumlu tutulması gerektiği savunulurken, şirketlere tüm chatbot'ların ortadan kaldırılması çağrısında bulunuldu. modeller. ve derginin telif hakkıyla korunan eserlerini kullanarak eğitim verileri.

OpenAI ve Microsoft'u, New York Times içeriğini ücretsiz kullanarak gazetenin yerini alacak ürünler yaratmakla suçlayan şikayette, "sanıklar, Times'ın gazeteciliğine yaptığı muazzam yatırımdan kâr elde etmeye çalışıyor." "İfadeleri kullanıldı.

Gazetenin şikayetinde, "Times ve diğer haber kuruluşları bağımsız gazetecilik üretip korumada başarısız olursa, hiçbir bilgisayarın veya yapay zekanın dolduramayacağı bir boşluk oluşacaktır" deniyor. değerlendirme gerçekleştirildi.

Kaynak: KARAR