Bugün; ömrünü milletine adamış olan İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Türk milletinin vatan sevgisini, bağımsızlığına olan düşkünlüğünü, Millî Mücadele ruhunu, fedakârlığını ve cesaretini en özel şekilde dizelere dökerek anlattığı İstiklal Marşı’mızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 102. yıl dönümünü kutluyoruz.

     İstiklal Marşı’mız; yüreği, göklerde dalgalanan ay yıldızlı al bayrağın aşkıyla dolu bir şairin dizelerinde, işgalcilere karşı bedeli ne olursa olsun diz çöktüğüne, boyun eğdiğine tarihin tanık olmadığı cesur Türk milletinin zaferini kelimelerle resmeden hazinemizdir.Hakkı tutup kaldırmayı ve haksızlık karşısında dimdik durmayı hayatı boyunca haykırmış millet ve vatan sevdalısı şairimiz Mehmet Akif Ersoy; “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın!” diyerek, verilen mücadeleyi en çarpıcı şekilde ifade etmiştir. 

Öyle bir marştır ki; gecenin bir vakti gaz lambası ışığında, yazacak kalem bitince Tacettin Dergâhı’nın duvarlarına yazılmıştır. Öyle bir marştır ki; on kıta kırk bir dizede, atalarımızın bugünlerimiz için verdiği mücadeleyi satır satır anlatan; cesur, azimli, çalışkan ve vatan sevdalısı Türk’ün geleceğine ışık tutan rehberi, yol haritasıdır.

Sivas Ulaş'taki çöpler 10 km.'ye yayıldı Sivas Ulaş'taki çöpler 10 km.'ye yayıldı

    Unutmayın ki her milletin marşı olmaz. Her milletin vatan toprağı uğruna verdiği mücadeleyi resmeden, rengini vatanı için kendini feda eden şehitlerinden alan bir bayrağı olmaz. Çünkü Hakk’a tapan, istiklali için hiçbir milletin dökmediği kadar kan dökmüş kahraman bir milletiz. Çünkü vatanını korumaya adanmış hayatlar biziz. Çünkü Kuvayımilliye ruhuyla, kadını, erkeği, genci, yaşlısı tüm vatandaşıyla, cesurca kendini düşmana siper edip geçit vermeyen 276 kiloluk mermiyi sırtlanan Seyit Onbaşılarız, Türk askerine Mehmetçik adını veren Çanakkale kahramanı Mehmet Çavuş’uz. Bizler, gökleri süsleyen ay yıldızın sevdasını göğsünde taşıyan yiğit ve mert bir milletiz.

      Tarihin her döneminde türlü sıkıntılara düçar olan aziz milletimiz, son dönemde de deprem felaketlerine maruz kalmıştır. Fakat Türk milleti, bir asır evvel tarihin en acımasız cenderesinden çıktığı gibi elbet bu felaketlerin de üstesinden gelecektir. Çünkü mayası acıyla karılan milletimizin gösterdiği birlik ve dayanışma ruhu, İstiklal Marşı’mızın yazıldığı o dönemi hatırlatmaktadır.

     Bu duygu ve düşüncelerle, bizlere her zaman moral ve güç kaynağı olan İstiklal Marşı’mızın kabulünün 102. yıl dönümünü kutluyor, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’mızda şehit düşen tüm kahraman askerlerimizi, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet, şükran ve minnetle anıyorum

Editör: Haber Merkezi