Menzil tarikatı içerisindeki anlaşmazlık ve çekişmeler, sosyal medya üzerinden yapılan anonim hesaplar aracılığıyla devam ediyor. Son olarak ortaya atılan yolsuzluk iddialarına, diğer kanattan "FETÖ" suçlamalarıyla yanıt geldi.

1970'li yılların başında Adıyaman'ın Menzil köyünde kurulan ve kısa sürede Türkiye geneline yayılan tarikatta, geçmişte yaşanan ayrılıklar ve bölünmeler devam ediyor. Tarikatın içinde, bir kanadın ortaya attığı yolsuzluk iddialarına karşılık diğer kanattan "FETÖ" suçlamaları yapıldı.

Tarikatın tarihi boyunca yaşanan önemli olaylardan biri, Abdülbaki Erol'dan önceki şeyh Raşit Erol'un oğlu Fevzettin Erol'un, amcasıyla anlaşamayarak Eskişehir'de "Buhara cemaati" adında başka bir tarikat kurmasıydı. Daha sonra ise Abdülbaki Erol'un vefatının ardından, tarikatın şeyhinin üç oğlu arasında yaşanan bölünme ön plana çıktı.

Lüleburgaz'da Atık Yağ Fabrikasında Korkutan Yangın! Lüleburgaz'da Atık Yağ Fabrikasında Korkutan Yangın!

Son yaşanan olaylarda, tarikatın üyeleri arasında yapılan sosyal medya paylaşımlarında, yolsuzluk iddialarına karşılık FETÖ suçlamaları ortaya atıldı. Bazı avukatların FETÖ'ye mensup olmakla suçlanmasıyla ilgili olarak da karşılıklı iddialar gündeme geldi.

Kaynak: gazete duvar