Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın geçtiğimiz ekim ayında görevden aldığı eski başdanışmanı Servet Avcı, İYİ Parti lideri Meral Akşener ile bir araya geldi. İkili, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için birlikte hareket etme kararı aldıklarını duyurdu.

Servet Avcı, 2015 yılından beri Mansur Yavaş'a yakın bir şekilde çalışarak ABB'nin yönetiminde etkili olmuş bir isimdi. Ancak, İYİ Parti lideri Akşener'in ve partiyi savunan bir köşe yazısı yazdığı için Yavaş tarafından görevden alınmıştı. Bu olayın ardından yaşanan gelişmeler, Ankara siyasetinde önemli bir döneme işaret ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İttifak Ortağı Bahçeli'ye de Aynı Tarifeyi Uyguladı Cumhurbaşkanı Erdoğan İttifak Ortağı Bahçeli'ye de Aynı Tarifeyi Uyguladı

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, daha önce Genel Seçimlerde yaşanan hezimetin ardından Mansur Yavaş'a eleştiriler yönelterek İYİ Parti'nin Ankara'da kendi adayını çıkaracağını açıklamıştı. Akşener'in, Yavaş'ın görevden aldığı Servet Avcı ile bir araya gelerek birlikte hareket etme kararı alması, Ankara'da yeni bir politik dengenin oluşabileceğine işaret ediyor.

Servet Avcı'nın görevden alınmasının ardından İYİ Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için düşündüğü aday olarak ön plana çıkması ve Akşener ile gerçekleştirdiği olumlu görüşme, gelecek yerel seçimlerde Ankara'da önemli bir ittifakın habercisi olarak değerlendiriliyor. 

Kaynak: son dakika