Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Bugün ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ile Erzurum, Kars, Batman, Mardin ve Siirt.Ardahan'da sağanak yağış bekleniyor.

Bolu çevresinde ve Zonguldak, Bartın ve Karabük'ün yüksek kesimlerinde, kıyı kesimlerde karla karışık yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur, güney kıyı kesimlerinde ise sağanak ve yağmur bekleniyor.

ile Düzce'nin kuzeyi Kastamonu yaylaları ile güney ve doğu Sakarya yaylalarında yoğun kar yağışı bekleniyor. Sabah ve akşam saatlerinde yer yer sis ve sis, orta ve doğu bölgelerde ise buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Sıcaklıkların kuzey ve orta kesimlerde mevsim normallerinin 1 ila 3 derece altında, diğer kesimlerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL'A KAR GELİYOR

Kasım ayından bu yana yağışlı hava hakim olmasına rağmen İstanbul'da beklenen kar yağışı yaşanmadı.

Haftalık hava raporunda yer alan kar yağışı tahmininin gerçekleşmesi muhtemel. Raporda bir hafta boyunca karla karışık yağmur ve kar yağışı öngörülürken, Meteoroloji yarın için İstanbul tahminini değiştirdi. Yarın İstanbul ve çevre illerde kar bekleniyor.

AKOM Raporu: Sıcaklıklar ne zaman artacak? AKOM Raporu: Sıcaklıklar ne zaman artacak?

Yarın yurdun büyük bölümünde kar yağışı ve karla karışık yağmur bekleniyor. Soğuk hava dalgası Perşembe günü tüm ülkeyi etkilemeyi bırakacak.

AKOM'DAN KAR UYARISI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte hafta sonu görülen yağışların Pazar gecesinden itibaren kar şeklinde etkili olmasının beklendiği ve yerel yoğun kar yağışının oluşabileceği uyarısında bulundu. 

Açıklamada, pazar günü öğleden sonra saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar şeklinde hareket etmesinin beklendiği belirtilirken, pazartesi günü öğle saatlerine kadar yerel yoğun kar yağışı geçişlerinin yaşanabileceği uyarısı yapıldı.

Açıklamada, İstanbul'da hava sıcaklıklarının 31 Ocak'a kadar mevsim normallerinin 2 ila 5 derece altında kalmasının beklendiği belirtildi.

Kaynak: HÜRRiYET