Meteoroloji ve Valilikten alınan resmi uyarılara göre, önümüzdeki günlerde İstanbul'da sıcaklıkta önemli bir düşüş yaşanacak. Tahminlere göre, şehirdeki termometreler 9 derece daha düşecek ve İstanbul, kışın ilk kar yağışına hazırlıklı olmalı.

Meteoroloji uzmanları, soğuk hava dalgasının bölgeyi etkisi altına alacağını belirtiyor. Valilik tarafından yapılan açıklamada ise vatandaşların bu duruma karşı gerekli tedbirleri alması ve ulaşımda olası aksamalara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuldu.

AKOM Raporu: Sıcaklıklar ne zaman artacak? AKOM Raporu: Sıcaklıklar ne zaman artacak?

İstanbul'un sembollerinden biri olan kar, bu beklenen soğuk hava dalgası ile birlikte şehri beyaz bir örtüyle kaplayacak. Vatandaşlar, kış mevsiminin gelişiyle birlikte giyim ve ısınma önlemlerini gözden geçirmeye davet ediliyor.

İstanbul'da yaşayanlar, bu hava değişikliğine karşı hazırlıklı olmalı ve günlük yaşamlarını etkileyebilecek olası olumsuzluklara karşı dikkatli olmalıdır. Meteorolojik gelişmeler yakından takip edilmeli ve gerekli önlemler alınarak kış mevsimine uygun bir şekilde karşılanmalıdır.

Editör: Haber Merkezi