Meteoroloji'den 27 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı

Mevsim normallerinin altındaki sıcaklıkların Salı gününden itibaren artarak mevsim normallerine ulaşması bekleniyor. İstanbul'da rüzgar ve yağmur hafif, yeni hafta daha soğuk başlıyor. Peki haftanın ilk iş gününde ve haftanın ilk iş gününde hava nasıl olacak? 
Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmeye göre yağışlar Türkiye'nin kuzey, orta ve doğu kesimlerinde devam edecek, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Batman çevresinde ise kuvvetli olacak. Siirt, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli olacak. . 


Kuzeyde, merkezde ve doğuda düşüş (6 ila 12 derece) olacağı, güney ve batıda ise büyük bir değişiklik olmayacağı öngörülüyor. 
Doğu Akdeniz'de, Karanehir'in batısında, başta güney olmak üzere, zamanla merkezin batı ve batısı ile batıda, zayıf bazen orta, kuvvetli bazen de fırtınalı (40-70 km/saat) rüzgarlar meydana gelir. Deniz ve doğu. Batı ve

Kuzey Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'da rüzgar hızının 80-100 km/saat (80-100 km/saat) olması bekleniyor. 


Fırtına uyarısı 
yağmur suyu; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Batman ve Sirt çevrelerinde kuvvetli, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde ise oldukça kuvvetli olması bekleniyor. Merkez ve doğuda karla karışık yağmur, Alpler bölgesinde ise kar yağışı bekleniyor. Sel, su baskını, yoğun yağış nedeniyle trafikte aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli bir şekilde hazırlıklı olunması gerekiyor. 
Fırtına kullanılacak. 

MGM'den uyarı: Yerel sağanaklara dikkat MGM'den uyarı: Yerel sağanaklara dikkat


Rüzgârın Akdeniz'in doğu yamacı, Karadeniz'in batısı, Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'da batı ve kuzeyden güneye kuvvetli fırtına (80 ila 100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. (40 ila 70 km/saat). km. Çatıya zarar verebilecek kiriş ve direklerin kaybolmaması, soba ve dumandan zehirlenme ve patlama riskinin önlenmesi için dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. toplu taşıma. 


27 Eyalet için Sarı ve Turuncu Kod Uyarıları
Bugün Met Ofisi 26 eyalet için sarı, 1 eyalet için ise turuncu uyarı yayınladı.  
Adana, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Kars, Kastamonu, Malatya, Muş, Rize, Siirt, Sinop, Trabzon, Tunceli, Van, Zonguldak, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan ve Daim Un Düzce için sarı uyarı, Hatay için ise turuncu fırtına kodu verildi. 


İstanbul'da hava nasıl? 
Kore Meteoroloji İdaresi'nin yayınladığı 7 günlük hava durumu tahminlerine göre.
İstanbul'da bugün havanın parçalı bulutlu ve sıcaklığın 7 derece olması bekleniyor. 
Salı günü sıcaklıklar 15 dereceye kadar çıkacak. 
Çarşamba günü sıcaklığın 2 derece düşmesi ve yağmur yağması bekleniyor. 
Perşembe günü yağmur yağmayacak. 
Cuma günü sıcaklıklar normallerin 18 derece üzerine çıkacak.

Editör: Haber Merkezi