Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, ülkemizin birçok bölgesinde 1 hafta boyunca dolu, sağanak ve gök gürültülü yağışlar bekleniyor. İstanbul dahil olmak üzere 14 il için sarı kodlu uyarı verildi. İşte ayrıntılar:

  • Hava Durumu: Ülke genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Özellikle Marmara, İç Ege, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz (Zonguldak ve Bartın hariç), Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Isparta, Bingöl, Muş, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

  • Yağış Tahmini: Ankara, Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale, Nevşehir, Çankırı ve Yozgat çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor. Güneydoğu kesimlerde ise toz taşınımı olabileceği belirtiliyor.

    MGM'den Uyarı: Türkiye genelinde hava değişecek! MGM'den Uyarı: Türkiye genelinde hava değişecek!
  • Hava Sıcaklığı: Güneydoğu kesimlerde 3 ila 5 derece düşeceği tahmin edilirken, diğer bölgelerde mevsim normalleri civarında seyredeceği öngörülüyor.

  • Rüzgar: Genellikle kuzeyli yönlerden esmesi beklenen rüzgarın Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi öngörülüyor.

  • Uyarılar: Kuvvetli yağış, kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. Özellikle 14 ilde dışarı çıkmamaya özen gösterilmeli.

Kaynak: milliyet