Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor.

Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Kütahya, Hatay, Kayseri ve Şanlıurfa çevrelerinde yağış görülecek. Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yağışların karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması öngörülüyor.

Bu yağışlar Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sakarya, Artvin, Bitlis, Hakkari, Şırnak ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olabilir.

Hava sıcaklıklarının genellikle değişmeyeceği, sadece Karadeniz bölgesinde 3 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği belirtiliyor. Ancak Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzeyi ve Karadeniz'de batı ve kuzeybatı yönlerden, Doğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-70 km/saat, yer yer 90 km/saat) eseceği öngörülüyor.

Zonguldak'ta cep telefonu hırsızlığı: Üç şüpheli tutuklandı Zonguldak'ta cep telefonu hırsızlığı: Üç şüpheli tutuklandı

'BU GECE KÖTÜ HAVA ŞARTLARI BİTECEK BUGÜNÜ AFETSİZ ATLATIN'

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, özellikle Karadeniz Bölgesi'nde yaşanabilecek yağışların afete dönüşmemesi için vatandaşlara dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulundu.

Ayrıca, dere kenarlarından uzak durulması, araçların yüksek yerlere park edilmesi, yayla yollarında dikkatli olunması ve eğimli yüzeylerde ağaçlardan uzak durulması gerektiğini ifade etti.

Rüzgarın bugün Doğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde eseceğini belirten Prof. Dr. Şen, ayrıca Sivas, Erzincan, Erzurum, Bitlis, Hakkari, Şırnak ve Siirt çevrelerinde yağışın kuvvetli olabileceğini ve karla karışık yağmur ve kar beklediğini söyledi.

YILBAŞINDA KAR VAR MI?

Yılbaşı için kar bekleyenlere kötü haber veren Prof. Dr. Orhan Şen, Türkiye genelinde kar yağışının beklendiğini ancak İstanbul ve diğer bölgelerde kar yağışının görülmeyeceğini ifade etti. Sıcaklıkların ortalamanın 3-4 derece üzerinde seyredeceğini söyleyen Şen, tatil planları yapanların hava durumunu gözden geçirmeleri gerektiğini belirtti.

Meteorolojiden şiddetli yağış, fırtına ve kar uyarısı Prof. Dr. Şen: Doğal afete dönüşmeden bitirmesi için tedbirli olmak gerek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, beklenen hava durumu ile günün en yüksek sıcaklıklarını da şu şekilde açıkladı:

  • Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu, kuzeyinin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı, 8°C
  • İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Anadolu Yakası sağanak yağışlı, 14°C
  • İzmir: Parçalı ve az bulutlu, 18°C
  • Adana: Parçalı bulutlu, 19°C
  • Antalya: Parçalı bulutlu, 20°C
  • Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, 8°C
  • Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, 9°C
  • Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde kar yağışlı, 3°C
  • Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmurlu, 10°C

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarıları ve Prof. Dr. Orhan Şen'in önerileri doğrultusunda, vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önemlidir.

Kaynak: hürriyet