Meteoroloji Genel Müdürlüğü günlük hava tahmin raporunu yayınladı. Buna göre; Yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu hava bekleniyor. Doğu Marmara, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar ve Isparta çevrelerinde sağanak yağış bekleniyor. . Genel olarak Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda ise karla karışık yağmur ve karla karışık yağmur ve sağanak yağış görülecek. Giresun, Rize ve Artvin çevrelerinde sağanak yağış ve sağanak yağışlar görülecek. Rize ve Artvin'in yukarı kesimlerinde. Şırnak'ın doğusu, Van'ın güneyi ve doğusu, Bitlis ve Hakkari çevreleri ile ülkenin yüksek ve dağlık kesimlerinde yoğun kar yağışı bekleniyor. 

Meteoroloji’den yeni uyarı geldi! Önümüzdeki 1 haftaya dikkat Meteoroloji’den yeni uyarı geldi! Önümüzdeki 1 haftaya dikkat


HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde devam edeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Doğu bölgelerde yağmur bekleniyor; Giresun, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, Rize ve Artvin'de 1.000 metre ve ilerisinde yer yer yoğun kar yağışı (10-20 cm kar derinliği), dağlık ve yüksek kesimlerde (1.500 metre ve üzeri) yoğun kar yağışı. Kar yağışı (kar derinliği 20 cm ve üzerinde), Batman, Siirt ve Şırnak'ta sağanak ve sağanak yağış, Van ve Bitlis çevreleri, Hakkari çevrelerinde yoğun kar yağışı, Van, Bitlis ve Siirt'te yüksek rakımlar. Şırnak'ın doğu kesimleri ve bazı yerlerde yoğun kar yağışı (kar derinliği 20 cm ve üzerinde) bekleniyor. Su baskını, ulaşımın aksaması, kar yağışlı bölgelerde buzlanma ve don oluşumu, dik yamaçlı karla kaplı alanlarda çığ tehlikesi, kuvvetli rüzgarlı kar fırtınası gibi olumsuz etkiler karşısında dikkatli ve dikkatli olunması gerekiyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Doğu-orta Anadolu ile doğu-batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40 ila 60 km/saat) esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve dikkatli olunması gerekiyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

5 OCAK 2024 CUMA

6 OCAK 2024 CUMARTESİ GÜNÜ

7 OCAK 2024 PAZAR GÜNÜ

8 OCAK 2024 PAZARTESİ GÜNÜ

9 OCAK 2024 SALI GÜNÜ

Kaynak: KARAR