Hatay'ın Yayladağının ilçesinin Karamağara Koyu açıklarında, milli sporcu olan  Şahika Ercümen, "Hatay'a nefes ol" sloganıyla düzenlediği özel denemeler sonucunda, paletsiz değişken ağırlık kategorilerinde 105 metre olan dünya rekorunu, 106 metrelik muhteşem performansıyla kırdı. Bu olağanüstü başarısını Cumhuriyet'in 100. yılına ithaf eden Ercümen, hem ülke hem de spor camiasını gururlandırdı.

TFF'den 'Erken Seçim' Açıklaması: Amacına Ulaşamamıştır! TFF'den 'Erken Seçim' Açıklaması: Amacına Ulaşamamıştır!

Anadolu Ajansı tarafından bildirilen habere göre, Şahika Ercümen, deprem bölgesinde farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirilen "Hatay'a nefes ol" sloganıyla organize edilen rekor denemesi için yoğun ve zorlu antrenmanlarını tamamladı. Hazırlıklarını tamamlayan Ercümen, Yayladağı ilçesinde suya girdi ve paletsiz değişken ağırlık kategorisinde Sırp asıllı Lena Balta'nın elinde bulunan 105 metrelik dünya rekorunu 106 metrelik muazzam performansıyla geride bıraktı.

Ağustos ayının sonunda Dünya Outdoor Serbest Dalış Şampiyonası'nda üçüncülük elde eden Şahika Ercümen, o dönemde "Ekim ayında, Cumhuriyetimizin 100. yılında ülkemize dünya rekorunu getirmek istiyorum. Bundan sonraki çalışmalar ekim ayına odaklanacak." şeklinde açıklama yapmıştı. Bugün bu hedefini başarıyla gerçekleştiren Ercümen, büyük bir motivasyon kaynağı oldu.

Şahika Ercümen'in bu başarısı, sadece spor dünyasında değil aynı zamanda tüm Türkiye için büyük bir gurur kaynağı olmuştur.(Duvar)

Editör: Haber Merkezi