Temassız Kartlarda Şifresiz İşlem Limiti Yükseltildi: 1500 Liraya Çıkarıldı Temassız Kartlarda Şifresiz İşlem Limiti Yükseltildi: 1500 Liraya Çıkarıldı

Emeklilere bayram ikramiyesini 3 bin liraya çıkaracak yasa tasarısı önümüzdeki hafta TBMM Genel Kurulu gündemine alınacak.

Haftalık çalışmalarına Salı günü başlayacak olan Genel Kurul'un gündeminde 8'inci sırada yer alıyor. Yargı paketi olacak.

Komisyonda yönetmeliğe eklenen maddeyle Ramazan ve Kurban Bayramı'nda emeklilere verilen 2 bin liralık ikramiye yüzde 50 artarak 3 bin liraya çıkacak.

YARGI ALANINDAKİ DÜZENLEMELER

Sekizinci yargı paketinde yargı süreçlerine ilişkin yeni kurallar da getirilecek.

Teklife göre, üye olmasanız bile örgüt adına suç işlemek ayrı bir suç sayılacak; Bu fiili işleyen kişi, hem işlediği suçtan hem de örgüt adına işlediği suçtan dolayı ayrı ayrı cezalandırılacaktır.

Suçla daha etkin mücadele etmek ve caydırıcılık sağlamak amacıyla bir günlük para cezasının alt sınırı 20 liradan 100 liraya, üst sınırı ise 100 liradan 500 liraya çıkarılacak.

Şirketin faaliyet konusu kapsamında suç kaynaklı malvarlığının aklanması, silahlı örgüt, terörün finansmanı suçlarının işlenmesi halinde tasfiye memuru atanmasına karar verilirken Sigorta Fonu tasfiye memuru olarak atanabilir.

DEPREM BÖLGESİNDE SANAYİ ALTYAPISINA YÖNELİK DESTEĞİN SÜRESİ UZATILACAK


Tazminat Komisyonu, yargılamanın makul sürede sonuçlanmaması nedeniyle manevi tazminat taleplerini karara bağlayacak.

Deprem bölgesindeki sanayi altyapısının güçlendirilmesine yönelik destek ve uygulamaların süresi bir yıl daha uzatılacak.

Dilekçe Komitesi ve İnsan Haklarını Araştırma Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyon, 28 Şubat Çarşamba günü toplanacak. Ombudsmanlar faaliyet alanlarını komisyona sunacak.

Meclis'te grubu bulunan siyasi grupların toplantıları Salı ve Çarşamba günleri yapılacak.

Kaynak: KARAR