Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası'nda geçen yıl Muş Şube Temsilcisi olan öğretmen Serkan Bebek, bir okul müdürü hakkındaki yolsuzluk iddialarını kamuoyuyla paylaştı. Bu paylaşımların ardından Van'ın Muradiye ilçesine sürgün edilen Bebek, haksızlığa uğradığını belirterek Bulanık ilçe merkezinde bir açıklama yapmıştı.

Öğretmen Serkan Bebek, başka bir öğretmenin de baskı altına alındığını belirtti ve şu ifadelerle açıklamada bulundu: "Soruşturma tamamen usulden ve esastan hatalı bir soruşturmadır. Düşünün, İlçe Milli Eğitim Müdürü, disiplin amiri, yani bu soruşturmada karar verici demek. Bu şahıs, soruşturması olan iki kişiyi gayri resmi şekilde bir araya getiriyor. Zimmet ile alakalı bir durum var, evrakta sahtecilik ile ilgili bir durum var. Kendisi telkinlerde bulunuyor ve bizim üyemize diyor ki ‘Serkan’ın sendikasından istifa et, suçlamalarını geri çek, senin sürgününü kaldıracağız.’ Bu toplantıdan sonra arkadaşımız bizim sendikadan istifa ediyor. Arkadaşın ilçe dışına sürgünü kaldırılıyor ve benim hakkımda adli ve idari soruşturmalar başlatılıyor."

Ayrıca Muş Bulanık'taki Adıvar İmam Hatip Ortaokulu'nda öğretmenlik yapan A.G. de okul müdürü hakkında evrakta sahtecilik, kamu zararı ve baskı iddiasıyla şikayette bulunmuştu.

Etiler'de Nusret Restoranına Silahlı Saldırı Etiler'de Nusret Restoranına Silahlı Saldırı

Öğretmen Serkan Bebek, yaşadığı haksızlığı ve hukuksuzluğu gündeme taşıyarak Muş Kaymakamlığı hakkında şikayetçi oldu. Mahkeme süreci bir yıl sonra sonuçlandı ve mahkeme heyeti öğretmen Serkan Bebek'i haklı buldu.

Savunma hakkının etkili bir biçimde kullanılmadığını belirten mahkeme, kınama cezasının iptaline karar verdi. Bu karar, öğretmenin haksız yere cezalandırıldığına dair önemli bir adalet adımı olarak kabul edildi.

Kaynak: Sözcü