Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerde can kaybı 44 bin 218. Henüz tamamlanmayan hasar tespitlere göre yıkık ve yıkılacak bina sayısıysa 164 bin 321. İktidar bu enkazı bir yıl içinde kalkındırıp yeni binaları hazır edeceği iddiasıyla inşaat çalışmalarını başlattı. Ancak Görür’ün buna itirazı var.

Deprem bölgelerinde artçı sarsıntıların devam ettiğini hatırlatan Görür, burada beton dökülmesi durumunda çatlakların oluşabileceğini ve inşaatlarda ciddi sorunlar çıkabileceğini vurguladı.

Görür’ün Twitter’dan paylaştığı mesaj şöyle: “Arkadaşlar, deprem bölgesinde artçı depremlerin yoğun olduğu bu zaman diliminde inşaatlarda beton dökmek son derece sakıncalıdır. Beton pirizlenme süresinde ciddi çatlak ve tahribat alabilir ve görevini göremez hale gelebilir.”

Seçil Erzan Davasında Yeni İddianame: Mağdur Sayısı Yükseliyor Seçil Erzan Davasında Yeni İddianame: Mağdur Sayısı Yükseliyor

Arkadaşlar, deprem bölgesinde artçı depremlerin yoğun olduğu bu zaman diliminde inşaatlarda beton dökmek son derece sakıncalıdır. Beton pirizlenme süresinde ciddi çatlak ve tahribat alabilir ve görevini göremez hale gelebilir. Sevgiyle

— Prof. Dr. Naci Görür (@nacigorur) February 26, 2023

Kaynak: www.diken.com.tr

Editör: Haber Merkezi