İsrail basını, Başbakan  Netanyahu hakkındaki yolsuzluk davasının Şubat 2024'te devam edeceğini yazıyor.


İsrail gazetesi Jerusalem Post'un haberine göre İsrail Yüksek Mahkemesi, Netanyahu'nun "yolsuzluk, güvene ihanet ve yetkiyi kişisel kazanç amacıyla kötüye kullanma" suçlamalarıyla yargılanmasına Şubat ayından itibaren devam edileceğini duyurdu.

İngiltere'den "İsrail" açıklaması: Saldırılarına karşıyız ama silah satmaya devam edeceğiz İngiltere'den "İsrail" açıklaması: Saldırılarına karşıyız ama silah satmaya devam edeceğiz


Mahkemenin, İsrail Başbakanı Netanyahu aleyhindeki davada duruşmalar için haftada dört gün toplanma kararı aldığı iddia edildi.

Netanyahu'nun yargılandığı yolsuzluk davası, Hamas'ın İsrail'e saldırması ve ardından İsrail ordusunun Gazze'ye yoğun saldırı başlatması nedeniyle diğer tüm acil olmayan davalarla birlikte ertelendi.

Dava Aralık ayı başında yeniden başladı ve mahkeme Netanyahu'ya yönelik bir dizi suçlamaya ilişkin ifadeleri dinlemeye devam etti.

Duruşmalara katılmaktan muaf olan Netanyahu'nun da bu kapsamda ifadeye davet edilmesi mümkün.

NETANYAHU YOLSUZLUK DAVALARI


21 Kasım 2019'da İsrail Başsavcısı Avichai Mandelblit, Netanyahu aleyhine "rüşvet, güvene ihanet ve kişisel çıkar için gücün kötüye kullanılması" suçlamalarıyla üç ayrı yolsuzluk davasında dava açılması çağrısında bulundu.

Görevdeyken yargılanan ilk İsrail başbakanı olarak tarihe geçen Netanyahu'nun ilk duruşması 24 Mayıs 2020'de Kudüs Bölge Mahkemesinde görüldü.

Yolsuzluk soruşturması kapsamında, Shaul Elovitch'in sahibi olduğu telekomünikasyon şirketi "Bezeq"in bir parçası olan "Walla News" web sitesinin, şirkete 276 milyon dolar değerinde mali imtiyaz vermekle suçlandığı belirtilmelidir. . Netanyahu ailesi lehine haberler için.

Netanyahu'ya yöneltilen suçlamalar arasında, İletişim Bakanlığı genel müdürü Avi Berger'in yerine seçim kampanyasını da yürüten Shlomo Filber'i atayarak Shaul Elovitch'i destekleyen bir hükümet politikasını yasadışı bir şekilde uygulamak yer alıyor.

Yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma davasında, İsrailli Hollywood film yapımcısı Arnon Milchan ve Avustralyalı milyarder James Packer'dan hediyeler adına 283.000 dolar değerinde şampanya, puro, mücevher ve uçak bileti aldığı iddia ediliyor.

İddia makamı, hediyelerin Netanyahu'ya siyasi çıkar karşılığında verildiğine dair yeterli kanıt bulunduğunu iddia ediyor.

Yediot Ahronot gazetesinin sahibi Arnon Mozes ve Netanyahu'nun, gazetenin Likud yanlısı yayın politikası karşılığında hükümetin rakip gazete Israel Hayom'un rekabet gücünü azaltmayı amaçlayan yasal kurallar geçirmesi konusunda anlaştıkları da iddia ediliyor.

Duruşma sonunda suçlu bulunması halinde 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması muhtemel olan Netanyahu, üç ayrı davada masumiyetinde ısrar ediyor ve suçlamaları kabul etmiyor.

Kaynak: birgün